Euro 37,06 %0,27
Dolar 34,25 %-0,05
Sterlin 44,32 %0,10
Altın 3.003 %0,36

Süt ve Süt Ürünlerine Yine Zam Geldi! Süt ve Süt Ürünlerine Ne Kadar Zam Geldi?

Çiğ süt fiyatı arttı ve bu durum süt ürünlerine de yansıyacak. Özellikle de yoğurt ve peynir gibi ürünlerde ciddi bir artış bekleniyor. Son zamanlarda dikkatleri üzerine çeken gıda fiyatı zamlarına bir yenisi daha eklenecek. Çiğ süt üreticilerine verilen destek de %400 oranında artmıştı.

süt ve süt ürünleri
Google News

Yakında marketlerde önemli bir zam gelişmesiyle karşılaşabiliriz. Nedeni ise çiğ süte yapılan zamdan kaynaklanıyor. Pek çok kişinin merak ettiği bu gelişmeyle birlikte çiğ sütün %21,2'lik artışı gözler önüne serildi. Son zamanlarda dikkat çeken çiğ sütle ilgili çeşitli devlet desteklerinin verildiğini biliyoruz. Ancak tüketiciye yansıyacak bazı zam haberleri de var.

Süt Ürünleri Zamlanacak!

Aklınıza gelebilecek pek çok süt ürününün zamlanması muhtemel. Tereyağı, kaşar, peynir ve yoğurt başta olmak üzere süt ürünlerinin fiyatı eskisine göre daha fazla olabilir. Özellikle de kutu sütte ciddi bir artış bekleniyor. En az 2 TL'lik bir zam yapılabileceğinden söz edildi. Dolayısıyla güncel süt ürünleri fiyatları da yakın zamanda değişebilir.

Litre Başına Destek Artırıldı!

Öte yandan bakanlıktan gelen haber neticesinde çiftçilere verilen çiğ süt desteği 20 kuruştan 1 TL'ye çıkarıldı. Üretime büyük katkı sunması beklenen bu artışla birlikte desteğin %400 arttığı görülüyor.

<