Euro 37,04 %0,20
Dolar 34,25 %-0,02
Sterlin 44,31 %0,12
Altın 2.998 %0,22

Süt ve Süt Ürünlerine Yapılan İndirim Kısa Sürdü! Süt ve Süt Ürünlerine Bir Zam Daha Geliyor!

Süt fiyatları son dönemde büyük dikkat çekmekte. Maliyetin artmasıyla birlikte süt üreticileri büyük sıkıntı yaşıyor. TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar da bu konuya değindi ve kamuoyu aracılığıyla yetkililere çağrıda bulundu. 2022 yılı süt fiyatları kaç TL olacak? İşte son dakika süt ve süt ürünlerindeki fiyat gelişmesi...

süt ve süt ürünleri
Google News

Süt fiyatlarına ilişkin merak edilen bazı gelişmeler yaşanıyor. Pek çok gıda ürününün Rusya ve Ukrayna arasındaki savaştan etkilendiği bilinmekte. İthal edemediğimiz buğday ve ayçiçek yağıyla birlikte fiyatların artabileceği vurgulanıyordu. Şimdi ise süt fiyatlarının gittikçe daha pahalı olabileceği ifade edildi. TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar'ın yaptığı açıklama ise konuya ilişkin güncel bilgi verilmesini sağladı.

Süt Satışı Yemi Karşılamıyor!

Üreticinin sattığı 1 litre sütün net olarak getirisinin 4,50 TL olduğunu belirten Bayraktar, yemin kilosunun ise 5,35 TL olduğunu açıkladı. Bu nedenle fiyat dengesinin çok farklı olduğuna dikkat çekti. 1 litrelik süt satışından 1 kilo yemin dahi alınamadığını ifade etti. Süte zam gelebileceği ve bu konuda hükümetten yeni bir çalışma yapılması gerektiğini de belirtti. Aynı zamanda Ulusal Süt Konseyi'ne çağrıda bulundu.

Süte Zam Gelecek mi?

Eğer süt fiyatlarına ilişkin üreticiye bir destek verilir ise zam konusu askıya alınabilir. Ancak üreticiye yükün binmesi durumunda ise mecburi olarak fiyat artışına gidilebileceği ifade ediliyor. Söz konusu gelişmelere ilişkin süte 2022 Mart ayında zam gelir mi göreceğiz.

<