Süt ve Süt Ürünlerine Gelecek Olan Zam Açıklandı! Zamlar Ne Zaman Yansıyacak?

Süt ve Süt Ürünlerine Gelecek Olan Zam Açıklandı! Zamlar Ne Zaman Yansıyacak?

Çiğ süte gelecek zam sonrasında vatandaşlar süte daha fazla para ödemek durumunda kalabilir. Dolayısıyla TÜSEDAD'dan gelecek açıklama bu noktada büyük öneme sahip. Peki ya bizleri neler bekliyor? Güncel olarak merak edilenler ve çok daha fazlası yanıt bulacak.

Süt fiyatlarının geçtiğimiz aylarda zamlanması dikkat çekmişti. Şimdi ise gelinen noktada yeni bir zammın yapılacağına ilişkin iddialar dolaşıyor. Çiğ sütü litresine zam gelmesi durumunda neler olacağı merak edildi. Bu noktada TÜSEDAD'dan gelen açıklama da oldukça belirleyiciydi.

Süt Zamlanacak mı?

Çiğ süt ve marketteki sütlerin yakın zamanda zamlanması bekleniyor. Dolayısıyla bu noktada bizleri başka neler beklemekte? TÜSEDAD açıklamasında pek çok detaya yer verildi. TÜSEDAD, aylık fiyat güncelleme çağrısında bulundu ve "Beklentimiz; çiğ süt tavsiye fiyatının geçmişte olduğu gibi tarafların bir araya gelerek USK tarafından belirlenmesi, gıda komitesinin çiğ süt fiyatına müdahale edici fonksiyonunun kaldırılması ve gelecek aylarda uluslararası normlarda kabul görmüş 1,5 olan çiğ süt/yem paritesinin korunduğu maliyet değişimlerine paralel aylık fiyat güncellemelerinin düzenli yapılması yönündedir. Fiyatların hızlı ve yeterli arttırılmaması üreticiyi anaç hayvan kesimine zorladığı gibi, hem sütte hem ette arz talep dengesini olumsuz etkilediği düşünülerek oluşabilecek ani fiyat artışlarının tüketiciler açısından mahsurlu olduğu kanaatindeyiz" açıklamasını yaptı.