SSK ve Bağkur'lu Olanlara Erken Emeklilik Müjdesi Kapıda! Eyer Emekli Sandığına Bağlı İseniz Şanslısınız!

SSK ve Bağkur'lu Olanlara Erken Emeklilik Müjdesi Kapıda! Eyer Emekli Sandığına Bağlı İseniz Şanslısınız!

SSK ve Bağkur'lu olanlara sevindiren haber geldi. Erken emekli olma şansları var. Emekli sandığına bağlı iseniz erken emekli olabiliyorsunuz. Erken emekli olmak için ne yapmalıyım? Erken emeklilik şartları nelerdir?

Yıllar boyunca çalışan ve bunun sonunda da emekli olup maaş almak isteyen vatandaşlar için büyük haber geldi. Ülkemizde son dönemlerde yaşanan ekonomik sıkıntılar sonrasında özellikle esnaflar dükkanlarını kapatmak zorunda kalmıştı. Ama bir yandan da emekli olup rahat bir hayata devam etmek isteyenler zar zor geçinerek film ödemeyi sürdürmeye çalışıyor. Emekli olunca yüksek maaş almak isteyen ve erken emekli olmak isteyen vatandaşlar için devletten yeni bir fırsat geldi. Böylelikle erken emekliliğin kapıları aralanmış oldu. Ancak erken emekli olmak için Tabii ki birtakım şartları yerine getirmek gerekiyor. Bu şartları sağlayanlar 8 yıl erken emeklilik fırsatını elde ediyor ve Emekli olduktan sonra da bir miktar maaş alıyor.

Erken Emeklilik Şartları ve Koşulları Nelerdir?

Esnafların 1800 gün prim ödemesi ve 10 yıl sigortasını eksiksiz olarak doldurmaları durumunda sağlık raporu alarak emekli olmaları mümkün. Erken emeklilik için hastaneden rapor almak gerekiyor. Bunun içinde kurul karşısına çıkmanız şart. Erken emeklilik başvurusu için Bulunduğunuz il ve ilçede bulunan SGK müdürlüklerine başvuru yaparak sevkinizi isteyebilir daha sonrasında da hastaneden rapor almak için kurul karşısında çıkabilirsiniz.