SSK ve Bağ-Kur'lulara Erken Emeklilik Haberi Verildi! 51 Yaşında Emekli Olabilirsiniz

SSK ve Bağ-Kur'lulara Erken Emeklilik Haberi Verildi! 51 Yaşında Emekli Olabilirsiniz

Emeklilikte 3600 gün dönemi büyük öneme sahip. 50'li yaşlarda emekli olacak vatandaşların kadın erkek demeden neler yapması gerektiği anlatılıyor. Yaş bekleme derdi olmadan hızlı şekilde prim günlerinizi yatırmak ve emekliliğe kavuşmak mümkün. Peki emekli olmak için aranan asıl şartlar nelerdir?

Emekli olmak isteyen vatandaşlar SSK ve Bağ-Kur'luların nasıl emekli olacağını araştırıyor. Üstelik emeklilik yaşının artması nedeniyle 50'li yaşların başında maaş almaya başlamak isteyenlerin sayısı oldukça fazla. Peki prim gününüzü yatırdıktan sonra çok fazla yaş beklemeden nasıl emekli olursunuz? SGK tarafından yapılan açıklamalar çalışma süresi ve prim günü şartını ortaya çıkardı.

3600 Günden Emekli Olunuyor

Emeklilik akla geldiğinde 3600 ve 7200 günler üzerinden nasıl emekli olunacağı sorgulanıyor. Ancak 3600 günden emekliliğin çok daha kolay ve pratik olduğu bilinmekte. SSK çalışanları, 15 yıllık çalışma süresinin yanı sıra 3600 prim gününü de yatırmak zorundalar. Yani 10 yılınız prim gününü yatırmakla geçmeli. 7200 gün şartı olanlarda ise 20 yıl prim günü olduğu belirtiliyor.

8 Eylül 1999 Kritik Tarih!

Erken emeklilikte erkeklerin 55 kadınların ise 50 yaşında emekli olması sağlanabilir. Ancak kritik tarih olarak 8 Eylül 1999 ve öncesi belirtiliyor. Bu tarihlerde sigorta girişinizin yapılması sizin daha erken emekli olmanızı sağlayacak.  Söz konusu bu gelişme pek çok kişi tarafından bilinmese de emekliliğinizin durumu biraz da ne zaman başladığınıza bağlı olarak değişkenlik gösteriyor.