SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı Ne Kadar Alacak? İşte 2023 Emekli Maaşları Belli Oldu..

SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı Ne Kadar Alacak? İşte 2023 Emekli Maaşları Belli Oldu..

SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklilerinin alacağı ödemelere dair çeşitli ifadelere yer verildi. Öyle ki 2023 yılının Ocak ayından itibaren ne kadarlık enflasyon farkı uygulanacak merak konusu haline geldi. Güncel gelişmelerle birlikte çeşitli detaylara yer verildi.

SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı'nın ne kadar ödeme alacağı merak edildi. Pek çok kişinin yakından takip ettiği zam gelişmelerine ilişkin 2023 yılının Ocak ayındaki artışa değinildi. Pek çok uzman, TÜİK'in açıkladığı veriler üzerinden değerlendirmeler yapıyor. Dolayısıyla yeni zammın hemen ardından fiyat artışına ilişkin merak edilenleri sizlerle paylaşacağız.

Enflasyon Farkı Ödenecek!

2023 yılının Ocak ayından itibaren emekliye ne kadar enflasyon farkı ödenecek merak ediliyor. Pek çok kişinin yakından takip ettiği gelişmeye göre bazı veriler paylaşıldı. İddialar doğrultusunda emekliye yapılması beklenen zam belirlendi.

Uzmanlardan Açıklama!

Yapılan açıklama ile birlikte TÜİK'in verilerine göre yapılabilecek tahmini enflasyon farkına değinildi. Erdursun'un açıklamasında "Temmuz ayı enflasyonu %2.37 Aralık ayına kadar TÜİK enflasyonu aylık bu oranlarda açıklarsa memura, memur emeklilerine, SSK, Bağ-Kur emeklilerine 1 Ocak 2023’de %15 zam(enflasyon farkı) verilir" ifadesine yer verdiği görüldü. Dolayısıyla SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin alacağı tahmini zamma ilişkin şimdilik bildiklerimiz bunlar.