Euro 37,00 %0,04
Dolar 34,25 %-0,01
Sterlin 44,50 %0,05
Altın 3.029 %0,08

Sosyal Yardım Destekleri Sıfırlandı! E-Devlet Üzerinden Başvuru Yapan Herkes 1125TL Alacak!

2022 yılı girilmesiyle sosyal destek başvuruları sıfırlandı. Devletten tek seferde alabildiğiniz sosyal yardım başvurusunu yapabilirsiniz.

askeri-para-yardimi-nasil-alinir-asker-yardimi-kimler-alir-h1563515759-b775f2.
Google News

Yeni yıla girilmesiyle sosyal yardım başvuru sonuçları sıfırlandı. Devlet yardımından faydalanan veya olumsuz yanıt alan kişiler tekrardan başvuru yapabilmektedir. Ayrıca bazı sosyal yardım ödemelerinde daha da artış gösterilerek yardım miktarları artırıldı.

Sosyal Yardım Başvuruları

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı zor durumda olan vatandaşlara 1100 TL ödeme sağlıyor. Sosyal yardım başvurusu yapılmasıyla birlikte inceleme altına alınarak verilip verilmeyeceği konusunda işlem sağlanıyor. Yapılan ödeme sayesinde vatandaşın durumunu düzeltmek adına yapılan yardım türü olarak verilmektedir.

Sosyal yardım başvurusunda bazı kriterleri bulunuyor. Bu kriterlerden biri de hane gelirinin düşük düzeyde yer almasından dolayı kaynaklanmaktadır. Vatandaşın hanesine gelirini anlık olarak artırarak ihtiyaçlarının karşılanması sağlanmaktadır. Sosyal hizmetler yardım başvurusunu e-devlet üzerinden başvuru sağlayabilirsiniz. Sonuçların incelenmesi sonrasında tekrardan kontrol edebilirsiniz.

Vakıflar Genel Müdürlüğü Yardımı

Devlet tarafından diğer ödemelerden biri de Vakıflar Genel Müdürlüğü aracılığıyla başvuru yapmaktadır. Bu yardımından faydalanan kişiler aylık olarak yardım parası yatmaktadır. Muhtaçlık durumu tespit yapılarak verilen yardımda 1125 destek ödemesi sağlanmaktadır.

Vakıflar Genel Müdürlüğü yararlanabilmek için aile içerisinde kimsenin sigortaya bağlı çalışıyor olmaması gerekmektedir. Bu tür durumlar sıkı bir şekilde denetlenerek ihtiyaçlı kişilere dağıtım sağlanmaktadır. Başvuru için Vakıf Genel Müdürlüğü sitesine giriş yaparak muhtaç aylığı sayfasından başvuru formu almanız gerekmektedir. Kimlik çıktısıyla birlikte Vakıf Genel Müdürlüğü merkezlerinden ödeme yapabilirsiniz.

<