Sosyal Desteklere de Zam Müjdesi Verildi! 65 Yaş Aylığı, Evde Bakım ve Engelli Aylığı Kaç TL Oldu?

Sosyal Desteklere de Zam Müjdesi Verildi! 65 Yaş Aylığı, Evde Bakım ve Engelli Aylığı Kaç TL Oldu?

Sosyal yardımlarla ilgili yeni bir zam bekleniyor. Temmuz ayında pek çok kaleme zam yapılacağı için sosyal desteklerin de bundan faydalanması muhtemel. Peki ya 65 yaş aylığı, engelli aylığı ve evde bakım ödemelerinde ne kadarlık bir artış bekleniyor...

Sosyal yardımlara yapılan zamlar dikkat çekti. Pek çok kişinin Temmuz ayında zam beklediği kalemlerden birisi de devletin sağladığı sosyal yardımlardı. Düzenli olarak yapılan nakdi desteklerde de bir artış beklenmekte. Hal böyle olunca son dakika zamları da kesinleşecek. Temmuz ayında yapılacak toplantı ile birlikte enflasyonla orantılı bir zam yüzdesinin belirleneceğini belirtelim.

Sosyal Destekler Kaç TL Artacak?

Sosyal desteklere yapılacak zamlarda ortalama %42,75'lik artış bekleniyor. Dolayısıyla bu gelişmeleri dikkate alacak olursak zam konusunda tahmini fikirler ortaya atabiliriz. 65 yaş aylığının 1084 TL'den ortalama 1500 TL'ye ulaşması bekleniyor.

3300 TL Olacak!

Evde bakım aylığı ise 2350 TL'den 3300 TL'ye çıkabilir. Dolayısıyla zam yüzdesine göre yeni ödemeler belli olacak. Engelli aylığının ise 1870 TL olması bekleniyor. Bu noktada kesin bir açıklama olmadığı için bekleyiş sürmekte. Yakın zamanda bakanlıklar ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan bir açıklama gelecektir.