Euro 37,06 %0,25
Dolar 34,23 %-0,10
Sterlin 44,51 %0,49
Altın 3.012 %0,67

Soğan Fiyatının Neden Aşırı Derecede Yükseldiği Belli Oldu! Bu Kadarı da Pes Dedirtti!

Soğan üreticileri, soğanlarını satamadıkları için depoda bekletmek zorunda kalıyor. Kilosunu 2 TL'den bile satamadıklarını açıkladılar. Dolayısıyla 10 TL'ye markette satılan soğana rağmen kendilerinin soğanı öylece duruyor. Peki devlet bu konuya el atacak mı? Stokçulukla suçlanıyorlardı fakat işin aslı başka.

soğan
Google News

Soğan üreticileri, Polatlı'da yaptıkları açıklama ile gündeme geldi. Soğanı depodan çıkaramadıklarını ve kimsenin satın almadığını belirtiyor. Piyasanın şiştiğini ve bekledikleri gibi satış yapamadıklarını ifade ettiler. Markette 10 TL olan soğan satılırken kendileri 2- 3 TL'ye dahi satış yapamıyor. Bu nedenle soğan üreticilerinin isyan ettiği belirtiliyor.

Zararları 500 bin TL'yi Geçti!

Kasım ayından bu yana bekleyen soğanların çürümeye başladığı ifade edildi. Dolayısıyla pek çok ürün çürüyünce de zararın gittikçe arttığı belirtiliyor. Soğan fiyatlarının 2 TL'den bile satılması kendileri için yeterli deniyor. Dolayısıyla bu konuda devlet nasıl bir adım atacak zamanla göreceğiz.

Soğanı Satamıyorlar!

Stokçulukla suçlanmak istemediklerini de belirten soğan üreticileri, soğanı bir türlü satamadıklarını dile getirdi. Soğan ile ilgili bir konu açıldığında veya gündem olduğunda kendilerine stokçu suçlamasında bulunulduğu belirtilse de işin aslı öyle değil. Dolayısıyla soğanların bir şekilde değerlendirilmesi ve satışa sunulması beklenmekte. Bu konuda atılacak adımlar da büyük önem taşıyor.

<