Euro 37,14 %0,46
Dolar 34,22 %-0,13
Sterlin 44,48 %0,45
Altın 3.010 %0,60

Sigara ve Alkole Yüzde 65lik Bir Zam Daha Geliyor!

Alkol ve sigara fiyatlarına gelmesi planlanan zamla ilgili çeşitli gelişmeler yaşandı. Gündeme bomba gibi düşen bu gelişme sonrasında sigaranın paket fiyatı 40 TL'yi geçebilir. ÜFE'nin %65'i bulabileceği belirtiliyor. Haziran ayından sonra büyük zam kapıda. Bir paket sigara ile bir şişe biranın fiyatı hiç olmadığı kadar yükselebilir.

sigara ve alkol
Google News

Sigara ve alkol fiyatları son dönemde iyice arttı. ÜFE'nin artması sonrasında en ucuz sigara fiyatı da 30 TL'yi geçecek gibi gözüküyor. Şu an için 25,50 TL olması nedeniyle pek çok kişinin dikkatini çeken sigara fiyatı, yakın zamanda iyice zamlanabilir. Dolayısıyla bu gelişme ışığında yaşanacaklar gözler önüne serilecek. Peki sigara ve alkol fiyatı neden artıyor?

Sigara ve Alkol Zam Nedeni

Sigara ve alkoldeki zammın nedeni genel olarak merak edilmekte. Vergisinin çok olması bir yana ÜFE artışından ötürü beklentilerin üzerinde bir zam yapılacak. 4 aylık verilere bakacak olursak ÜFE'nin %35'i geçerek %40'a yaklaştığı görülüyor. Haziran ayına kadar ki süreçte ise bu yüzdelik %60'ı geçerek %65'e yaklaşabilir. Dolayısıyla veriler yakından takip edilecek. Söz konusu gelişmelerle beraber zam kararı duyurulacak.

Alıştırma Zammı Gelebilir

Haziran ayı gelmeden sigara fiyatlarında alıştırma zammının olabileceği belirtiliyor. Böylelikle bir paket sigaranın fiyatı 40 TL'yi rahatlıkla görebilir. Çeşitli detaylar ışığında sizlere güncel fiyat listesini aktarmayı sürdüreceğiz. Bakalım alkol ve sigara daha ne kadar zamlanacak?

<