Sigara Fiyatına 3 TL Birden Zam Geldi! Alkol Fiyatlarınada 2022 Zammı Yolda!

Sigara Fiyatına 3 TL Birden Zam Geldi! Alkol Fiyatlarınada 2022 Zammı Yolda!

Alkol ve sigara zammı haberiyle beraber herkes 2022 yılı zamlarını araştırmaya başladı. Türkiye Tekel Bayiler Platformu Başkanı Özgür Aybaş'ın açıklamaları gündeme geldi. Alkol ve sigaraya ne kadar zam gelecek? Sigara şimdiden 3 TL artabilir. Alkol için ise rekor bir zam bekleniyor.

Sigara ve alkol tüketicilerini üzecek bir açıklama yapıldı. Geçtiğimiz haftalarda sigaraya zam gelmişti. Ancak yılbaşıyla birlikte yeni zamların yapılacağı açıklandı. Henüz iddia seviyesinde olsa da alkole gelebilecek olası zamlardan sonra vatandaşın neler düşüneceği merak ediliyor. Türkiye Tekel Bayiler Platformu Başkanı Özgür Aybaş, yaptığı açıklama ile 2022 yılında gelmesi planlanan zamlardan söz etti. Sigaraya 3-5 TL arası zam gelebilecekken, bu rakam alkolde yüzdelik oranla ifade ediliyor. Alkol fiyatlarının %35'e kadar artabileceği belirtildi. Rekor düzeydeki zamdan sonra zam kararının arkasındaki gerekçe merak edildi.

Sigaraya 3 TL Zam!

Özgür Aybaş, sigaraya gelecek zammın 3 TL civarlarında olabileceğini söyledi. Bu da demek oluyor ki yüzdelik anlamda son 1 ay içerisinde ciddi bir zam vatandaşı bekliyor olacak. Kaçak alkol ve sigara kullanımına değinerek ciddi riskler oluşabileceğini söyleyen Aybaş, vatandaşın kazanılması gerektiği ve bu yüzden vergilerde indirime gidilmesinin doğru olacağını söyledi.

Alkole Ne Kadar Zam Gelecek?

Alkol fiyatları 2022 yılının Ocak ayında kaç TL olacak merak ediliyor. Ancak gelecek zammın yüzdelik olarak cinsi ortalama %30 ila %35 seviyeleri arasında olabilir. En azından beklenti bu şekilde. Önümüzdeki haftalarda zamma dair bir açıklama yapılacak mı göreceğiz.