Euro 37,06 %0,25
Dolar 34,26 %-0,01
Sterlin 44,35 %0,14
Altın 3.007 %0,49

Sıfır ve İkinci El Araç Satışlarına Dair Veriler Ortaya Çıktı! Araç Alım Gücü Azaldı!

Sıfır ve ikinci el otomobil alım satımlarındaki düşüşü gözler önüne seren bir istatistik yayınlandı. TÜİK, yaptığı açıklama ile dikkatleri üzerine çekti. Peki otomotiv sektörünün bu kadar daralmasıyla birlikte bir adım atılacak mı? Pek çok kişi güncel gelişmeleri merak ediyor. İşte TÜİK'ten gelen verilere dair detaylar...

sifir-araclar-ne-zaman-piyasaya-girecek-toyota-13473013-5141-o-1596439976.
Google News

TÜİK, otomobil satışlarına ilişkin bir gerçeği gözler önüne serdi. Pek çok kişinin yakından takip etmekte olduğu otomotiv sektörü, şu sıralar tabiri caizse kan ağlıyor. Otomobil fiyatlarının artması ve akaryakıtın bir anda yükselmesi dikkat çekti. Haliyle bu durum karşısında vatandaşlar araç fiyatlarının düşmesini beklemekte. En azından akaryakıtın belirli bir seviyeye gerilemesi bile otomotiv pazarını hareketlendirecektir. TÜİK'in yapmış olduğu trafik kaydı açıklaması dikkat çekti.

TÜİK'ten Trafik Kaydı Verileri

Trafiğe kaydı yapılan taşıt sayısı Şubat ayında bir önceki aya göre yüzde 12,2 azaldı. Trafiğe kayıtlı toplam taşıt sayısı Şubat ayı sonu itibarıyla 25 milyon 385 bin 84 olması dikkat çekti. Otomotiv pazarındaki düşüşü tescilleyen motorlu kara taşıtlarına ait bu veri, gözlerden kaçmadı. Şimdilerde ise otomobil sektörünün nasıl tekrardan canlandırılabileceğine dair detaylar merak ediliyor.

Otomobil Satıcıları İsyanda!

Çeşitli galeri ve otomobil alım satım işiyle uğraşan kişilerin bu konuda yardım beklediği belirtiliyor. Vatandaşların eskisi kadar otomobil alım ve satımıyla ilgilenmediğini vurgulayarak piyasanın hareketlendirilmesi için devletten bir adım beklediklerini belirttiler.

<