Euro 37,04 %0,20
Dolar 34,25 %-0,02
Sterlin 44,31 %0,12
Altın 2.998 %0,22

SGK'ya Bildirirseniz Emekli Maaşınız Artacak! Emekli Maaşlarınız Neden Düşük?

SGK'nın emeklilik şartlarını yerine getirenler emekli olabiliyor. Ancak yüksek emekli maaşı almak isteyenler bazı detayları gözden kaçırıyor. Peki emekli maaşı konusunda kimler daha avantajlı olacak? Sigorta priminden, sigorta priminizin kaç TL'den yattığına dair pek çok detay emekli maaşını etkiliyor.

askeri-para-yardimi-nasil-alinir-asker-yardimi-kimler-alir-h1563515759-b775f2.
Google News

SGK, emekli maaşı konusunda pek çok kişinin merak ettiği gelişmeleri yanıtlıyor. Özellikle de sigorta priminizle ilgili bazı gelişmelere dikkat etmelisiniz. Böylelikle daha yüksek emekli maaşı almanız mümkün. Aldığınız maaşa göre değil de asgari ücret üzerinden yatan primler sizin daha düşük emekli maaşı almanıza neden olabilir. Üstelik yatırılan prim gününün fazla olması sizin daha fazla emekli maaşı almanızı etkileyecek mi?

Emekli Maaşını Artıran Faktörler

Eğer maaşınız asgari ücretten fazla ise ancak işveren sigorta priminizi asgari ücret seviyesinde yatırıyorsa burada dikkat edilmesi gereken bir nokta bulunuyor. Emekli maaşınız beklentilerin altında gelebilir. Ne kadar yüksek maaş alırsanız alın eğer sigorta priminiz asgari ücret üzerinden yatırılmış ise düşük ödeme alacaksınız.

Fazla Prim Günü Maaşı Arttırır mı?

Yatırılan sigorta priminin fazla olması emekli maaşına olumlu yansır mı? Pek çok kişinin bu soruyu sorduğu belirtiliyor. Ancak sınırı geçmeniz durumunda ne kadar prim günü yatırırsanız yatırın emekli maaşınız bundan etkilenmeyecektir. Dolayısıyla prim gününün yalnızca şartlar karşılayıncaya kadar önemi bulunuyor.

<