Euro 37,16 %0,03
Dolar 34,18 %0,03
Sterlin 44,56 %0,12
Altın 2.997 %-0,46

SGK'lıya 1250 TL Anında Destek! Sigortalılar İçin Ödeme Yapılıyor!

SGK'lının yararlandığı maddi yardımına ilişkin çeşitli detaylara yer verildi. Ödemelerin hızlı şekilde yapıldığı ve hangi şartların karşılanması gerektiğine değineceğiz. 1250 TL'lik ödeme için pek çok kişi harekete geçti bile. İşte sigortalı vatandaşlara sunulan ve pek çok kişinin bilmediği ödeme fırsatı...

sgk
Google News

SGK'lıların yararlandığı destekle ilgili bilinmeyenleri açıklayacağız. Sigortalı olarak çalışan pek çok kişiye çeşitli avantajlar sunulmakta. Bununla birlikte SGK'lılara tanınan ödemelerden biri olan ancak çok dillendirilmeyen bir ödemeye değineceğiz.

Cenaze Ödeneği Kimler Alabilir?

Sigortalı vatandaşların vefat etmesi halinde cenaze ödeneği kendileri için tanımlanıyor. 1250 TL'lik ödemede cenaze masraflarını karşılayan kişiye yapılmakta. Bu neticeyle beraber kişinin cenazesindeki masrafların bir kısmı karşılanması hedefleniyor. Peki ya cenaze yardımı almak için gerekli şartlar nelerdir? Aşağıda yer alan şartları karşılamanız durumunda sizler de cenaze yardımı için başvuruda bulunabilirsiniz. Tüm bu detaylar ve çok daha fazlasına değiniyoruz.

Cenaze Yardımında Şartlar

  • İşle ilgili bir hastalık veya kaza nedeniyle,
  • Yaşlılık, engellilik veya iş göremezlik geliri alırken,
  • Vefat eden sigortalı için en az 360 gün malullük, yaşlılık ve ölüm sigortası primi beyan edildiğinde hak sahiplerine dağıtılır.
  • 360 gün malullük, yaşlılık ve vefat primi bildirilen hak sahiplerinden cenaze yardımı alabilmeleri için ölüm günü sigortalı olma şartı aranmayacaktır.
<