Euro 37,06 %0,25
Dolar 34,26 %-0,01
Sterlin 44,35 %0,14
Altın 3.007 %0,49

SGK'dan Üç Maaş Birden Alabilirsiniz! Üç Maaş Alma Hakkı Nasıl Kazanırım?

SGK'dan gelen güzel haberle birlikte üç maaş almanın önü iyice açıldı. Aslında uzun zamandır vardı fakat herkes bunu bilmiyor. Peki emekli maaşınızla birlikte toplamda üç maaş nasıl alacaksınız? Bu şartları karşılıyorsanız zaman kaybetmeyi düşünmeyin.

sgk
Google News

SGK, son zamanlarda emeklilik ve aylık anlamında büyük fark yaratıyor. Eğer üç maaş birden almayı planlıyorsanız bu yazının size göre olup olmadığını anlayabilirsiniz. Kendi maaşınızla birlikte toplamda üç maaş alma ihtimalinize bakabilirsiniz.

SGK'dan Toplu Maaş Nasıl Alınır?

Birden fazla maaş almak için öncelikli olarak kişinin kendi emekliliğidir. Daha sonra babasının emekli olması ve vefat etmesi durumunda bağlanacak olan yetim aylığıdır. Son olarak emekli eşinin vefatı ile bağlanacak olan dul maaşıdır. Haliyle bu üç maaş bir araya getirilebiliyor. Herhangi bir iptal de söz konusu değildir. Dul, yetim ve kendi emekli maaşını almanın çeşitli şartları bulunmakta.

Farklı Emeklilik Statüleri Önemli

1 Ekim 2008 tarihi ve emeklilikte farklı statüler çok önemli. Eğer SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı'ndan ayrı ayrı emekli olunmuş ise üç maaştan da tamamen faydalanabilir. Burada kritik noktalardan birinin vefatlardan 1 Ekim 2008 öncesi mi yoksa sonrası mı olduğudur. Buna göre işlem yapılacağını unutmayın.  Ayrıca SGK'nın sunduğu bu fırsatla birlikte düzenli olarak maaş alabileceksiniz. Kendi emekliliğinizin yanı sıra iki maaş daha alacağınızı unutmayın.

<