SGK'dan müjdeli haber! 918 TL Ödeme Yapılıyor..

SGK'dan müjdeli haber! 918 TL Ödeme Yapılıyor..

Ekonomik sıkıntıyı önlemek için devletin çeşitli ödenekleri vardır. Bu durumda SSK veya Bağ-Kur sigortalılarının yakınlarına 918 lira cenaze ödeneği verilebilir.

Devletin ataların mağduriyetini önlemek için çeşitli tahsisleri vardır. Bu durumda SSK veya Bağ-Kur sigortalılarının yakınlarına cenaze ödeneği verilir. Yukarıda belirtilen ödenek, ölen kişinin yakınlarına yalnızca bir kez ödenir. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), bu yıl 918 TL cenaze ödeneği konusunda vatandaşlara bilgi verdi.

918 TL ödenecek!

SGK resmi internet sitesinden konuyla ilgili soruları yanıtlayan bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamaya göre; ölen kişinin eşi, çocukları, anne-babası ve kardeşleri vefat etmişse, emeklilik dairesine başvurması halinde, muhtardan alacağınız belge ve masrafların orijinal faturaları ile birlikte, 918 lira cenaze ödeneği alabilir.

DUL VE YETİM AYLIĞI ALAN KİŞİLER..

Emeklilerin akrabaları sübvansiyonlardan yararlanabilir, ancak devlet dul ve yetimlerin ölümü için cenaze sübvansiyonu ödemez. Öte yandan, Yeni Ulusal Fondan sürekli iş göremezlik geliri, malullük ve emekli maaşı alırken, ölenin sigortalısının hak sahiplerine cenaze ödeneği ödenir.