Euro 37,02 %0,15
Dolar 34,25 %-0,03
Sterlin 44,27 %0,01
Altın 2.997 %0,17

SGK’dan Emekli Vatandaşlara 3 Maaş Birden Verileceği Açıklamasını Yaptı! Emeklilere İlaç Gibi Geldi!

Primlerini düzenli ödeyerek diğer şartların da sağlanması durumunda emekli olanlar artık rahat bir nefes alacak. Ayrıca emekli olmaya hak kazanan kişiler SGK’dan düzenli olarak maaş alma hakkına da sahip oluyor. İşte haberin tüm detayları...

Para Logo
Google News

Hayat pahalılığının artmasının ardından emekli vatandaşlar bu durumdan oldukça etkilendi. Bunun dışında vatandaşlar tarafından ek ödemeler ve nakit destekleri alabilecekleri yöntemler sorgulanıyor. SGK’ya çalışma hayatı boyunca ödenen primler maaş olarak kendilerine dönüyor. Ayrıca bazı durumlarda kişiler farklı ödemeler de alıyor. Alınan bilgiler neticesinde SGK üzerinden emeklilerin 3 maaşa kadar ödeme alması mümkün hale geldi.

Detaylar Belli Oldu

SGK’lı bir çalışanın vefat etme durumunda eş ya da çocuklara dul maaşı bağlanır. Bunun dışında SGK emeklisinin sigortalı olarak çalışan yakınlarının yaralanıp yaralanmadığı da merak söz konusu oldu. SGK da belirli grupta yer alan vatandaşlara çift maaş bağlanıyor. Bundan yararlanacak olan kişilerin bazı şartları da sağlaması gerekiyor. Alınan bilgiler neticesinde bu durumdan emekliler değil, bu haktan emekli kişinin dul ve yetimlerinin de yararlanması mümkün hale geldi. Bu çift maaş uygulamasının 3 maaşa kadar çıktığı da söyleniyor. SSK, Bağ Kur ve Emekli Sandığı olmak üzere 3 farklı sigorta kolu yer almaktadır. 4/A, 4/B, 4/C olarak belirtilen bu sigorta kollarından birinden emekli olunması gerekiyor.

<