Euro 37,08 %0,31
Dolar 34,26 %-0,01
Sterlin 44,35 %0,22
Altın 2.999 %0,26

SGK'dan 300 Bin TL Faizsiz Konut Kredisi Kampanyası! Kimler Faydalanabilecek?

SGK'nın vermiş olduğu konut kredisine dair çeşitli gelişmeler yaşandı. Faizsiz konut kredisi için pek çok kişinin devreye girdiği belirtiliyor. Peki kimler bu krediden faydalanabilecek? Özellikle de son zamanlarda krediye dair çok fazla soru soruluyor. İşte son dakika gelişmeleriyle birlikte faizsiz konut kredisi...

Konut kredisi
Google News

SGK, konut kredisi konusunda büyük bir hamle yapmaya hazırlanıyor. Buna göre konut kredisi çekmeyi planlayan kişiler faiz ödemeden kredilerini çekebilir. Ev satın almak için konut kredisini tercih edebilecekler. Ancak belirli şartların da karşılanması gerekiyor. Üstelik internetten başvuru ile faizsiz konut kredisi alınır mı merak edildi.

SGK Konut Kredisi Başvurusu

SGK'dan konut kredisi çekebilmek için nasıl başvuru yapmalısınız ona değineceğiz. Öncelikli olarak internetten bu tarz başvurular kabul edilmemekte. Faizsiz şekilde kredi çekmeyi planlıyorsanız yapmanız gereken şey kurumu ziyaret etmekten geçiyor. Kurum ziyaret edilmeli ve sonrasında başvuru gerçekleştirilmeli. Eğer uygun görülürseniz sizler de faizsiz kredi çekebileceksiniz.

SGK Kimlere Konut Kredisi Veriyor?

Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) kredi vereceği kişiler arasında kimler bulunuyor? Gerekli şartları karşılamanız durumunda sizler de kredi çekebileceksiniz.

  •  5434 sayılı T.C. Emekli Sandığı Kanununun 56 ncı maddesi ile mülga 45 inci ve 64 üncü maddelerine göre, 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 47 nci maddesine göre, 2330 sayılı Nakdi Tazminat ve Aylık Bağlanması Hakkında Kanuna göre, 2330 sayılı Kanun hükümleri uygulanarak aylık bağlanmasını gerektiren kanunlara göre harp veya vazife malulü olmaları sebebiyle kendilerine aylık bağlananların
  • Yukarıda görmüş olduğunuz kanun maddesine uygun olan kişiler, babasını ya da eşini kaybetmiş kişilerin (Dul ve yetim kalanlar)
  • Askeri görevini tecelli ederken gazi olan kişiler ile şehit yakınlarının tamamı başvuru yapabilir.
  • Yukarıda yazdığı gibi gazi olmasına rağmen kamu görevini herhangi bir kurumda devam ettiren kişiler.
<