SGK Uzmanına Göre Asgari Ücret 7700 TL Olacak!

SGK Uzmanına Göre Asgari Ücret 7700 TL Olacak!

2023 asgari ücret ödemelerine dair neler biliyoruz? Yeni maaşın 7700 TL olacağı gibi bir iddia ortaya atıldı. Söz konusu gelişmelerle beraber bazı bilgiler elde ediyoruz. Dolayısıyla asgari ücretteki son durum ile birlikte SGK uzmanından önemli açıklamalar haberimizde...

SGK Uzmanı Özgür Kaya, asgari ücret için ne kadarlık bir tahminde bulunuyor? 2023 yılı asgari ücret zammı söz konusu olduğunda hükümetin büyük adımlar atacağı düşünülüyor. Dolayısıyla hali hazırda 5500 TL net maaş alan olan asgari ücret, yüzde kaç zam ile ne kadar olacak merak edildi. Aralık ayına kadar ki süreçte enflasyonun da etkili olacağı tahmin edilmekte. Gelinen bu noktada bizleri nelerin beklediği yanıt bulacak.

Yakında Açıklanacak

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan gelen açıklamada asgari ücret için “Asgari ücretten memur ve emekli maaşına kadar tüm kesimlerin gelirlerini yılbaşında ciddi şekilde tekrar yükselterek enflasyonun yol açtığı refah kaybını aşama aşama gidermekte kararlıyız" ifadesine yer verilmişti. Dolayısıyla asgari ücretteki artış potansiyeli buradan da anlaşılmakta.

%40 Zam Gelebilir

SGK Uzmanı Özgür Kaya'dan gelen ifade doğrultusunda asgari ücrete gelebilecek zammın %40'ı bulabileceği ifade ediliyor. Tüm bu detaylar ışığında bizleri başka nelerin bekleyeceğini zamanla öğrneceğiz. Asgari ödemenin 7700 TL olması ne gibi durumlarla sonuçlanır o da merak edilmekte.