SGK Çalışanlarına 900 TL'den Fazla Ödeme Yapılacak! SGK'dan Açıklama Az Önce Geldi

SGK Çalışanlarına 900 TL'den Fazla Ödeme Yapılacak! SGK'dan Açıklama Az Önce Geldi

SGK'nın sunduğu destek fırsatlarında en önemli şart kişinin sigortalı olmasıdır. Prim günlerinin yatırılması durumu ile ansızın ortaya çıkan sorunlara karşı ödeme alabilmektedir. Peki güncel olarak 917 TL'lik destek nasıl alınır? işte detaylar..

SGK'lı olarak çalışanlar için verilecek bu destek neticesinde sizler de hızlı ödeme alabilirsiniz. Üstelik çalışanın yakınıysanız da ödemeyi alma ihtimaliniz bulunuyor. SGK, çeşitli desteklerle vatandaşlara yardımcı olmayı sürdürüyor. Sigortalı şekilde çalışanları kapsayan bu gelişmelerden yaşlılar, malul emekliler, iş göremez raporu olan kişiler de yararlanabilmektedir.

Cenaze Yardımı Ödemesi

Cenaze yardımı, sigortalı olarak çalışırken iş kazası ile mesleğe bağlı çeşitli hastalıklarda hayatını kaybetmesi durumunda sağlanmaktadır. Bunun yanı sıra yukarıda saydığımız durumlarda da kişi adına ödeme yapılıyor. Vefat eden kişinin cenaze masraflarının karşılanması için verilmektedir. Güncel olarak 2021 yılı verilerine göre cenaze yardımı için 917 TL ödeme yapılmaktadır. Bu ödemeler, asgari ücrete göre belirlenmektedir. Dolayısıyla enflasyona bağlı şekilde ödemelerde zam yapıldığı söylenebilir. Çeşitli veriler göz önünde bulundurularak ödeme miktarında değişiklik yapılmakta.

Cenaze Yardımını Kimler Alabilir?

Cenaze yardımı alacak kişilerin öncelikli olarak kişinin eşi olduğunu belirtelim. Nikahlı eşinden sonra çocuk, anne baba ve kardeşe ödemeler yapılmaktadır. Eğer yakın akrabası olmayan bir kişi, belirli harcamalarda bulunduysa bunu belgelendirmesi koşulu ile destek ödemesi alabilmektedir.