SGK Bağkur Memur Emeklilerine Beklenen Zam Kapıda! Ocak Ayında SGK Bağkur Memur Emeklilerine Zam Oranı Belli Oldu!

SGK Bağkur Memur Emeklilerine Beklenen Zam Kapıda! Ocak Ayında SGK Bağkur Memur Emeklilerine Zam Oranı Belli Oldu!

SGK Bağkur ve Emekli sandığı tüm asgari ücretliler gibi yapılacak zammı bekliyorlar. Ekonomik daralmanın yaşandığı bu zamanlarda en çok etkilenen kesim olmasıyla birlikte maaş tablolarıyla veriler ortaya çıkmaya başlıyor. Detaylar haberimizde paylaşıldı.

Emekli haberleri çıktığında vatandaşları heyecanlandıran gelişmeler de bekleniyor. Yer alan haberlere göre ekonomistler enflasyon düzeyine doğru gidildiğinde hesaplamalarında ortalama olarak verilecek zamları hesap edebiliyorlar. Yapılacak zamların da net zam olmamakla beraber arada farklı hesaplar da çıkabiliyor.

2022 Emekli Zammı Ne Kadar Olacak?

Yer alan haberlere göre verilerde SGK ve Bağkur emeklisine yapılacak zammın yüzde 13 olarak hesaplanması planlanıyor. Diğer yönden memur emeklisine yapılacak zammın ise yüzde 15 civarında olacağı ön görülüyor. Ayrıca memur ve emeklilere ek olarak da refah payı olarak zam gelmesi de ek ücret olacağı yönünde yer alıyor.

2022 yılının ilk zamları gelmesiyle birlikte yapılacak zamların kişilerin bütçesini de büyük oranda etkileyecektir. Enflasyonun durumuna göre gidilmesi gerekirken ne tür zamlar olacağı da ilerleyen zamanlar da net bir şekilde göreceğiz.