SGK Açıkladı: Çalışan Anneler Erken Emekli Oluyor! Milyonlarca Kadın Emeklilik Erken Emekli Olacak

SGK Açıkladı: Çalışan Anneler Erken Emekli Oluyor! Milyonlarca Kadın Emeklilik Erken Emekli Olacak

Emeklilik için gerekli şartlar çalışan kadınlar için ayrı bir boyutta. Özellikle de bazı şartlar karşılanıyor ise çocuğunuz üzerinden elde edeceğiniz fazladan sigorta primi olabilir. Kadınlarda erken emeklilik nasıl olacak? İşte detaylar..

Anneler, daha erken emekli olabilecekler. Yaş bakımından sigorta prim günlerine eklenecek süre ile hem erken yaşta hem de primleri dolmuş şekilde emeklilik hakkı elde edebilecekler. Peki bu nasıl mümkün olacak? SGK üzerinden emeklilik için gerekli şartları sizlerle paylaşacağız. Kadın çalışanlar da bizzat bu fırsattan yararlanacak. Ancak bu şartlar herkes için geçerli olmayacak.

Kadınlarda Erken Emeklilik

Engelli çocuğu olan kadınların 1 Ekim 2008 tarihinden itibaren sigorta süresinde her 4 yılda bir 1 yıllık sigorta primleri emeklilik yaşlarından düşürülecek. Böylelikle emeklilik adına önemli bir hamlede bulunmuş olacaklar. Kadınların emeklilik yaşları, çocuklarının yaşadığı sıkıntıya ve engellik durumuna bağlı olarak değişkenlik gösterebiliyor.

Sigorta Başlangıç Tarihi Önemli

Sigortanın geçerli olacağı tarihe dikkat etmek gerekiyor. 1 Ekim 2008 sonrası büyük öneme sahip. O tarihten önceki süreler fazladan prim kazanmak için dikkate alınmayacak. Birden fazla çocuğunuz var ise bile yalnızca bir çocuk üzerinden sigorta primi elde edebilirsiniz. Çocuk sayısına göre emeklilik yaşından düşülmesi gibi bir gelişme SGK tarafından açıklanmıştı. Böylelikle 3 çocuk için toplamda 6 yıllık bir yaş düşmesi mümkün oluyordu. Bu fırsat ile ilgili de SGK'dan bilgi alabilir ve resmi internet sitesini inceleyebilirsiniz.