Euro 37,07 %0,25
Dolar 34,23 %-0,12
Sterlin 44,48 %0,43
Altın 3.013 %0,72

Sebze ve Meyve Fiyatlarına Yeniden Zam Geldi! Halk ve Pazarcılar Çıldırdı!

Sebze ve meyve fiyatları hiç olmadığı kadar arttı. Haftalık olarak zam gelmeye başlayan sebzelerdeki son durum gözler önüne serildi. Peki bu konuda İstanbul Ziraat Odaları Kurul Başkanı Ömer Demir'in açıklaması ne yöndeydi? Çözümün nasıl olacağı ve devletin fiyatlar konusunda ne gibi adımlar atacağı merak ediliyor.

7_yillik_rekor_domates_ve_sebzeye_oyle_zamlar_geldi_ki_h75751_1c9a6.
Google News

Sebze ve meyve fiyatlarındaki artış gözler önüne serildi. Her hafta farklı bir fiyatın olması vatandaşların da dikkatini çekiyor. Bu konuda nasıl bir hamle yapılacağı merak konusu oldu. Çünkü market ile üretici arasındaki makas farkı gittikçe artmakta. Hal böyle olunca fiyatlardaki güncel gelişmeler de daha şaşırtıcı hale gelmekte. Şimdi ise İstanbul Ziraat Odaları Kurul Başkanı Ömer Demir'in açıklamaları dikkat çekti.

Fiyat Sistemi Çöktü mü?

Sebze ve meyvelerdeki belirsiz fiyat listesi nedeniyle fiyat sisteminin çöktüğü ifade ediliyor. Yapılan açıklamalar doğrultusunda ne gibi gelişmeler meydana gelecek göreceğiz. Devlet bu konuda bir adım atacak mı? Bir yandan stokçuların olduğu söylenirken öbür yandan üretici ile marketler arasındaki makasın nasıl düzeltileceği merak ediliyor. Hal böyle olunca patates ve domates gibi sebzelerin fiyatları uçuk hale geldi.

Milli Güvenlik Sorunu mu?

İstanbul Ziraat Odaları Kurul Başkanı Ömer Demir, açıklamasında bu sorunun milli güvenlik sorunu olduğunu belirtti. Yeşillik fiyatları dahi 18 TL'ye gelmiş vaziyette. Patatesin 12 TL'den satılması da şaşırttı. Dolayısıyla yaşanan gelişmeler ve çok daha fazlası gözler önüne serilecek.

<