Sahte Sandıkları Para Hatalı Çıkınca 300 bin TL Teklif Edildi!

Sahte Sandıkları Para Hatalı Çıkınca 300 bin TL Teklif Edildi!

Bir vatandaşın sahte sandığı para hatalı çıkınca yüz binlerce TL değerinde bir paraya sahip olduğunu söyledi. Koleksiyonerlerin 300 bin TL'ye kadar teklif sunduğu iddia ediliyor. 200 TL'lik banknot ile ilgili basım hatası detayı şok etti.

Koleksiyonerlerin sıkça ilgilendiği hatalı paralarla ilgili yaşanan bir gelişme dikkat çekti. Basım hatası olarak piyasaya sürülen ancak sonradan ortaya çıkan bir detay çok konuşulacak. Vatandaşın başına gelen bu durum şaşkınlık yarattı. Yaptığı açıklamada "Bayramda ciddi bir yoğunluk vardı marketimizde İlk 3 gün para alışverişinin ne kadar hızlı olduğunu kestiremedik. Eşimle beraber, bayramda elimizde biriken parayı bankaya yatırmak istedik. Yatırdığımız paradan 200 TL'lik bir banknot geri verildi. Bu hata birkaç kez tekrarlanınca içimizi bir kuşku aldı. Paranın sahte olduğunu düşündük. Banka görevlisini çağırdığımızda bize, paranın sahte değil hatalı olduğunu söyledi. Hatta tanıdık koleksiyoncuları olduğunu ve gerekirse yardımcı olabileceğini söyledi. Böylece ilk teklifimizi almış olduk. Tek bir banka görevlisiyle yetinmedik, başka bankalardaki görevlilere de gösterdik ve hepsi paranın sahte olmadığını söyledi.Bunu koleksiyoncularla değerlendirebilirsiniz' dediklerinde bizim buruk sevincimiz normal bir sevince döndü" ifadesine yer verdi.

Oğlu İçin Kullanacak

Öte yandan vatandaşın açıklaması sonrasında parayı ne için kullanacağı da öğrenildi. Açıklamasında "200 TL'lik banknotta Atatürk siluetinin üzerinde 200 yazıyor. Haber kaynaklarından bu tarz bir paradan 1 tane bulabildik. Haberde bu paradan 2 tane olduğu söyleniyor. Biri de bizde muhtemelen. Koleksiyonculardan teklifler gelmeye başladı ama kafamızdaki rakam bize sunulana kadar bu parayı kasamızda saklayacağız. Bu şansı değerlendirmek istiyoruz. Çünkü nadir görülen bir şey, bariz hatalı bir para. Piyasada gördüğünüz hatalı paralarda genelde rakamlardan biri eksik oluyor. Fakat bizdekinde Atatürk'ün üzerinde 200 TL yazıyor. Kafamdaki rakamın olduğu teklif gelirse sermaye olarak kullanmak ve oğlum Efe'nin yurt dışında eğitim görmesini sağlamak istiyorum" sözlerini sarf etti.