Euro 37,19 %0,13
Dolar 34,27 %0,15
Sterlin 44,61 %0,23
Altın 3.006 %-0,16

Sağlık Çalışanlarına Teşvik ve Ödemeler Gündeme Geldi! Hekim Maaşı Artacak mı?

Sağlık çalışanlarının maaşlarında artış yaşanacak mı merak ediliyordu. Çeşitli teşviklerle birlikte güncel maaşların yükseleceği konusunda açıklamada bulunuluyor. Aradaki makasın kapatılması bu şekilde gerçekleşebilir. Sağlık-Sen'den gelen açıklamalar gözler önüne serildi. İşte güncel doktor maaşlarında son durum...

Sağlık Bakanlığı İstanbul’dan Şüpheli!
Google News

Son zamanlarda sağlık çalışanlarının aldığı ödemelerin yanı sıra yeni maaş talebi ve teşvikler gündeme gelmekte. Sağlık çalışanları için verilecek teşviklere dair yeni gelişmeler yaşandı. Hekimlerin taban ücretinin düşmesi nedeniyle pek çok farklı meslek ile neredeyse aynı ücreti almaları ve hatta bazı mesleklerden daha az ödeme almaları nedeniyle dikkat çekiyordu. Bakanlıktan gelen açıklamalar doğrultusunda çeşitli sağlık teşvikleri gözler önüne serildi.

Hekim Maaşı Artacak mı?

Çeşitli teşviklerle birlikte hekimlerin alacağı maaşlarda da artış olacak. Dolayısıyla Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş'un açıklamasında da “Taban ücretleri arıtıldı ama teşvik kısmı da var. Taban kısmında eksik bırakılmış kısmın teşvik ile mutlaka verilmesi gerekiyor. Elbette ki hekimlerimizin maaşları artsın ancak arada çok ciddi bir makas oluştu” sözlerine yer vermesi dikkat çekti.

65 bin TL'ye Kadar Ödeme!

İşlem yapan hekimlere 65 bin TL'ye kadar ödeme yapılacağı vurgulanıyor. Tüm bunların yanı sıra uzman ve diş hekimlerinin kademelerle birlikte 10 bin TL ve pratisyen hekimlere 5 bin TL ek ödeme yapılacak. Asistan hekimlerin ise 7500 TL ek ödeme alabileceği belirtildi.

<