PTT'den Çeyiz Yardım Desteği Duyurusu Geldi! Yeni Evleneceklere Müjde!

PTT'den Çeyiz Yardım Desteği Duyurusu Geldi! Yeni Evleneceklere Müjde!

PTT vatandaşlara çeşitli alanlarda destek vermeye devam ediyor. Her ay milyonlarca kişiye nakit yardım yapan PTT çalışandan çalışmayana birçok vatandaşın da yardımına koşmayı ihmal etmedi. Çeşitli tutarlarda vatandaşa destek sağlayan PTT nakit yardım desteği hakkında da açıklama yaptı.

Vatandaşlara nakdi yardım desteğinde bulunan PTT milyonlarca kişinin yardımına koşuyor. Koronavirüs döneminde milyonlarca kişinin rahat nefes almasını sağlıyor. Alınan bilgiler neticesinde PTT yardımları 995 TL'den başlayıp 1800 TL'ye kadar yükseliyor. Belirli koşulları taşıyan vatandaşlara destek vermeyi ihmal etmeyen PTT, çalışanından çalışmayana, gencinden yaşlısına kadar her türlü statüdeki insanlara yardım ediyor. Özellikle nakit para yardımı yaparak her ay vatandaşa destek sağlamayı da sürdürüyor.

Çeyiz yardımına kimler başvuru yapabilir?

Yeni evlenen çiftlerin masraflarını karşılamaya karar veren PTT bir destek programında daha açıkladı. Binlerce çiftin başvurduğu çeyiz yardımı hakkındaki detaylar belli oldu. Nakit para bulmakta zorlanan ya da sıkıntı çeken evli çiftlere tek seferlik çeyiz yardımı yapılacak. Bu yardımından yararlanabilmek isteyen kişilerin ise belirli şartları sahip olması gerekiyor.

Evlenecek olan çiftlerin banka çeyiz hesaplarında 3 ila 5 yıl arasında bir birikim yapması gerekiyor. Bunun dışında 27 yaşından önce ilk evliliğini yapan çiftler ise çeyiz yardımı sayesinde 5 yıllık bir birikimi karşılık PTT'den yüzde 25 oranında çeyiz yardımı alabilecek. Çeyiz yardımı almak isteyen kişilerin ise en yüksek tutarda 12 bin 037 TL olması gerekiyor. Yani 5 yıl içerisinde 48. 148 lira birikim yapan çiftler destek tutarına yararlanacak.

Birçok alanda vatandaşa destek olan PTT can suyu olmayı da sürdürüyor. Çeşitli tutarlarda destek veren PTT vatandaşın yüzünü güldürmeye devam ediyor. Alınan bilgiler neticesinde evde bakım maaşı almak isteyen vatandaşlar, engelli veya muhtaç yakınına bakıyorsa 1.798 TL destek alma hakkına sahip oluyor. Ayrıca engelli maaşı almak isteyenlerin ise yüzde 40 ila yüzde 69 aralığında engelli oranına sahip olmaları gerekiyor. Bu kişiler aylık 662 TL ila 992 TL arasında destek alıyor. 65 yaş üzeri yaşlılar, 828 TL destek paketinden yararlanıyor. PTT farklı destek yardımı yaparak işsizlik ödeneği, emzirme yardımı ve yolluk yardımı gibi çeşitli alanlarda vatandaşlara destek sağlamaya devam ediyor.