Euro 37,18 %0,10
Dolar 34,28 %0,18
Sterlin 44,53 %0,08
Altın 3.010 %-0,05

PTT Herkesin Hesapları 700 TL Yatiracağını Duyurdu! İşte PTT'den Yardım Parası Almak İçin Yapmanız Gerekenler..

Devlet, Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte hangi destek ödemesine başladı? Pek çok kişinin faydalanacağı bu yardımlarda 700 TL'lik yardım sağlanacağı belirtildi. Dolayısıyla destek şartlarına ve çok daha fazlasına değineceğiz. Kimlerin yardım alabileceği ortaya çıktı.

Para Logo
Google News

PTT'den alabileceğiniz sosyal yardım destek parasıyla ilgili güncel gelişmeler paylaşıldı. 700 TL'lik yardıma ilişkin çeşitli detaylar şaşırtıyor. Öyle ki yardım şartları ve çeşitli detaylar da araştırılıyor. Devletin karşılıksız vereceği bu paraya dair şartları sizlerle paylaşacağız. 2022 yılında devlet destekleri arasında yer alan bu ödemeye dair bilinmeyenler haberimizde yerini aldı.

Devlet Destek Ödemesi Veriliyor!

Devlet, maddi durumu iyi olmayanlara aylık belirli bir ödeme yapmakta. Ancak bunun yanı sıra Kurban Bayramı'nın da yaklaşmasıyla birlikte çeşitli sosyal destekler ortaya çıktı. Bu desteklerin tek seferlik olacağı yönünde çeşitli ifadelere yer veriliyor. Ancak hali hazırda düzenli olarak yapılmakta olan destekler mevcut. Peki ya kimler ne kadar ödeme alacak?

Yardım Parası Şartları

Öncelikle muhtaçlık belgesi sahibi olmalısınız. Çeşitli şartları da karşılamanız durumunda yardım almaya hak kazanabilirsiniz. Aşağıda yer alan destek şartlarına göz atmayı unutmayın.

  • 65 yaşından büyük olmak
  • TC Vatandaşı olmak
  • Herhangi bir sosyal güvence kapsamında sosyal güvenceye sahip olmamak
  • Düzenli gelir sahibi olmamak
  • Çalışmıyor olmak
  • Sigorta prim ödemesi yapmamış olmak
  • Hanede kişi başında düşen gelirin asgari ücretin üçte biri düzeyinde olması
<