Euro 36,97 %-0,04
Dolar 34,28 %0,10
Sterlin 44,38 %-0,19
Altın 3.001 %-0,85

Pazardaki En Pahalı Sebze Belli Oldu! Sebzelere İndirim Ne Zaman Gelecek?

Marketlerde yer alan fiyatlandırmalarla birlikte patlıcan en pahalı sebze olarak yer aldı. Vatandaşların sofrasına zor uğrayacak. Yaşanan süreçte ne tür etkiler olmasıyla fiyatı bu kadar yükseldi? Patlıcan fiyatları ne zaman düzelecek? Patlıcan fiyatları kaç lira? Patlıcan süreci ilgili detaylı bilgiler haberimizde paylaşıldı.

meyve ve sebze
Google News

Patlıcan, sofralara büyük masraflı olarak geliyor. Bunun nedeni mevsimleri normalleri dışında ilerleyen hava sıcaklıkları verimi büyük oranda düşürdü. Antalya ilinde patlıcanların verim olasılığı yüzde 90 oranında düşüklük sağlandı.

Patlıcan Fiyatları Ne Zaman Düşecek?

Tahminlere göre patlıcan fiyatları, mart ayı sonlarına doğru düşmesi gerçekleşecek. Seradan çıkan patlıcanlar fiyatları 20 TL olarak çıkıyor.  Geçen yıl 10-12 lira arasında çıkan fiyatlandırma verim kaybının yüksek olması tavan yapmasına neden oldu. Marketlere geldiğinde fiyatlandırmalar 25-27 lira arasında değişim gösteriyor.

Yaşanan durumda üreticide şikayetçi durumda yer alıyor. Para kazanılmadığı söyleyen üreticiler durumla ilgili olarak değerli bir durum olmadığı ve verimin yüksek oranda düştüğünü söyledi. Az patlıcan hasadı sağladığından dolayı yüksek fiyatta satılmasının önemi olmadığını söyleniyor. İklim şartlarının değişmesinden dolayı büyük zarar yaşandı. İklim değişikliği sebze yetiştirilmesinde önemi oldukça fazla olarak yer alıyor. İlkbahar dönemine girilmesiyle birlikte yetiştirmelerde biraz daha kolaylık sağlandığından dolayı da fiyatlara etki edecek. İlerleyen zamanlarda ne tür etkiler olacak göreceğiz. Ancak kış döneminde patlıcan yemeği sofralar zor eklenecek bu bilinen veriler arasında yer alıyor.

<