Euro 36,94 %-0,01
Dolar 34,25 %-0,04
Sterlin 44,28 %0,06
Altın 2.994 %0,06

Pazar Fiyatlarına Ciddi Bir Düşüş Yaşandı! Fiyatların Düşmesi Halkı Sevindirdi!

Rusya ve Ukrayna'nın yaşadığı krizle birlikte hal fiyatları iyice ucuzladı. Domates fiyatı bile yarı yarıya düştü. Yetkililerin yaptığı açıklamalarda fiyatların daha da düşebileceği vurgulandı. İhracatın gerçekleşmemesi durumunda fiyatların yok fiyatına düşme ihtimali olduğu belirtiliyor.

Gıda Fiyatlarında Artışlarda Son Durum Ne?
Google News

Rusya ve Ukrayna'da yaşanan savaş krizi nedeniyle bir türlü ihracat yapılamıyor. İlk günden itibaren ihracat askıya alındı ve bu nedenle haldeki ürünler ülkedeki vatandaşlara satılıyor. Fiyatlardaki son gelişmelere bakacak olursak domates başta olmak üzere pek çok meyve sebzede düşüş vardı. Domates fiyatları yarı yarıya azaldı. Bu durum vatandaşlar tarafından olumlu karşılandı. İhracat yapamayan hal yetkilileri ise oldukça üzgündü.

Patlıcan, biber, salatalık, domates gibi sebzelerin fiyatlarında şaşırtıcı bir şekilde düşüş vardı. Hal Kompleksi Komisyoncular Derneği Başkanı Hasan Ali Yılmaz, yaptığı açıklamada Rusya ve Ukrayna savaşından ötürü yapılamayan ihracata değindi. Bombaların adeta kendilerine düştüğünü belirten Hasan Ali Yılmaz, ihracat yapılamaması nedeniyle sıkıntılar yaşadıklarını iletti.

Biber 5 TL'ye Düşebilir!

Öte yandan biberlerin 15 TL'ye düştüğü biliniyor. Kaliforniya biberinin 23 TL'den 15 TL'ye düşmesiyle birlikte Avrupa'ya ihracatının olmaması durumunda daha da düşebileceği ifade edildi. Fiyatların 5 TL'ye düşme ihtimalinin olduğu vurgulandı. Dolayısıyla sebze meyvelerin bu kadar değer kaybına uğraması dikkat çekti. Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş krizi şaşırtıcı şekilde ülkemizdeki sebze fiyatlarına etki etti.

<