Özel Yurttaki Rezillik Öğrencileri İsyan Ettirdi! Ayrı Yurt Fiyatları Uçtu!

Özel Yurttaki Rezillik Öğrencileri İsyan Ettirdi! Ayrı Yurt Fiyatları Uçtu!

Türkiye geneli ve özellikle de İstanbul'daki yurt fiyatları rekor düzeyde arttı. Öte yandan kiralanan odaların rutubetli olması ve yaşanılabilirlik açısından da sorun teşkil etmesi gözden kaçmadı. Bu tarz odalarda öğrencilere sağlanan imkanlar hem az hem de fiyatlar 10 bin TL'ye kadar çıkıyor. İşte özel yurtlardaki fiyat sorunu...

Üniversite hazırlığı yapan ve özel yurt fiyatları araştıran öğrenciler, büyük hayal kırıklığı yaşıyor. Aylık ortalama 7 bin TL'yi bulan aylık fiyat nedeniyle özel yurt bulmakta zorluk çekiliyor. Dolayısıyla güncel gelişmelerle birlikte yurtlara ilişkin çeşitli detaylar paylaşıldı. Peki ya İstanbul'daki özel yurtlardaki son durum nedir?

Rutubetli Odalar Kiralanıyor

Öte yandan özel yurtlardaki odaların fazlasıyla bakımsız olduğu ve pek çoğunun rutubet dolu olduğuna yer verilmekte. Hal böyle olunca öğrenciler isyan eder duruma geldi. Aileleri de çocuklarını böyle bir yere göndermek istemiyor. Ancak tek kişilik odaların dahi 10 bin TL'ye çıkması şok etkisi yarattı. Kira fiyatlarının artması fiyatların yükselmesinde etkili oldu.

Yurt Fiyatlarına Düzenleme Gelecek mi?

Öte yandan hükümetten yurt fiyatları için yeni bir adım gelecek mi merak ediliyor. Çünkü son zamanlarda öğrencilerin masrafları gittikçe artmış vaziyette. Bu duruma bir an önce el atılması öğrenciler açısından iyi olacak. Güncel gelişmeler ve çok daha fazlasını sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.