Özel Sağlık Sigortası Yaptıranlara Üzücü Açıklama! Yüzde 100 Zam Geldi!

Özel Sağlık Sigortası Yaptıranlara Üzücü Açıklama! Yüzde 100 Zam Geldi!

Özel sağlık sigortasındaki son durum ve dahası yanıt bulacak. Sigortaya gelecek zamla ilgili bilgiler verildi. Bu haberi duyanlar şok olacak. Çünkü tamamlayıcı sağlık sigortası bile en az %100 artabilir. Yeni yılda yüksek oranlı zamlar özel sağlık sigortasını da kapsayacak.

Özel sağlık sigortasına gelecek olan yeni zamla ilgili çeşitli ifadelere yer verildi. Pek çok kişinin yakından takip etmekte olduğu zamlara istinaden bilinmeyenler de yanıt buluyor. Peki ya zam ne zaman yapılacak? Yılbaşına oldukça az bir süre kala özel sağlık sigortasının zamlardan ciddi oranlarda etkileneceği belirtilmekte. Uzmanlar ise bu konuda en az %100 zam yapılacağı yönünde bir uyarıda bulunuyor.

Maliyetler İyice Arttı

Hastanelerdeki maliyetlerin iyice artmasıyla birlikte bu durumun yaşandığı belirtiliyor. Dolayısıyla, döviz ve enflasyonun da etkisiyle beraber özel sağlık sigortası eskisine nazaran daha da pahalı hale gelecek.

Önümüzdeki Yıl Yeni Zam Geliyor

Önümüzdeki yılda itibaren yeni zamların geçerli olacağı vurgulanmakta. Öte yandan İstanbul Sigorta Acenteleri Derneği Onursal Başkanı Turusan Bağcı'nın açıklamasında ise

"Tamamlayıcı sağlık sigortasına dönüp baktığımızda 3400 ila 4200 TL arasında bir prim çıkabiliyor. Önümüzdeki yılda tamamlayıcı sağlık sigortasında yüzde 100'den aşağı bir artış olmayacağını düşünüyorum" ifadesine yer verildi.