Euro 37,02 %0,21
Dolar 34,26 %-0,02
Sterlin 44,33 %0,16
Altın 2.992 %0,01

ÖTV İndirimiyle Alakalı Resmi Açıklama Az Önce Geldi! Bir Kereye Mahsus ÖTV İndirimi Yapılacak!

ÖTV ödemeden araç sahibi olmak isteyenlere müjdeli haber verildi. Peki kimler ÖTV'siz araç fırsatından yararlanabilecek? Araç satın almak isteyenler yarı fiyatına otomobil almayı araştırıyor. İşte ÖTV olmadan otomobil satın almak isteyenlerin bilmesi gereken detaylar...

2021 Yılında En Çok Satılan Sıfır Otomobil Modelleri!
Google News

Otomobillerdeki ÖTV ve KDV oldukça fazla. Hal böyle olunca otomobil fiyatları aldı başını gitti. Neredeyse bir araç için istenen fiyatın üç katı kadarını ödüyoruz. Hal öyle olunca ÖTV'siz otomobil alma yolu merak edildi. Kimlerin alabileceğini ise detaylı şekilde anlattık. Kimileri belirli bir yüzdelik ÖTV'yi ödemekten kurtulurken, kimileri ise tamamen ÖTV ödemekten muaf sayılacak.

Engelli Raporuna ÖTV'siz Araç

Engelli raporu bulunan vatandaşların bir kısmı ÖTV ödemeden araç sahibi olabiliyor. Raporda araç kullanabileceğine dair yazının belirtilmesi gerekmekte. Böylelikle ÖTV ile ilgili fırsatlardan yararlanabilir. Eğer %40 - %89 arasında bir engellilik durumu var ise kişinin belirlenen bir yüzdelik ÖTV ödememesi kararlaştırılır.

Sıfır ÖTV İçin Şartlar!

Hiç ÖTV ödemeden araç sahibi olmak için gerekli en önemli şart ise engellilik raporunun %90 ve üzerinde olmasıdır. Böylelikle otomobil fiyatı konusunda önemli bir avantaj elde ediliyor. Kişinin engellilik durumuyla bağlantılı şekilde araç kullanabilmek adına bu rapordan faydalanabileceği belirtildi.

<