Otomobil Fiyatlarına Yardım Eli Geldi! Vatandaşlar 1 Kereliğine ÖTV Ödemeden Araç Sahibi Olabilecek!

Otomobil Fiyatlarına Yardım Eli Geldi! Vatandaşlar 1 Kereliğine ÖTV Ödemeden Araç Sahibi Olabilecek!

ÖTV'siz araç alımıyla heyecanlı günler! Araç fiyatlarının yükselmesiyle beklemeye başlayanlar için müjdeli haber geldi. Devlet, bir defaya mahsus olarak ÖTV oranlarını düşüreceğini duyurdu. Ticari araçlar ve 1 milyon 4 bin TL altındaki araçlar bu indirimden yararlanabilecek. Sigorta ve kasko maliyetleri de düşecek. Araba hayali kuranlar bayilere akın etti. Fırsatı kaçırmayın!

ÖTV (Özel Tüketim Vergisi) ödemeden araba alma fırsatıyla ilgili haber, otomobil almak isteyen birçok kişiyi sevindirdi. Araç fiyatlarının yükselmesi nedeniyle birçok insan, beklemek zorunda kaldı. Ancak son haber, bir defaya mahsus olarak ÖTV oranlarının düşürüleceğini belirtti. Detaylar henüz netleşmemiş olsa da, araba almak isteyenler haberin gelişmelerini beklemeye başladı. İşte bu haberin detayları...

otomobill.jpg

Dünya genelinde yaşanan ekonomik olumsuzluklar ülkemizi de etkiledi. Dolar ve altın gibi faktörler, araç fiyatlarını olumsuz yönde etkileyerek erişilmez seviyelere çıkmasına neden oldu. Birçok insanın araba alma hayali suya düşerken, elinde birikim olanlar beklemeye başladı. Ancak devlet, bu bekleyenlere müjdeli bir haber verdi. ÖTV ödemeden araç alma imkanı sunulacağı açıklandı. Bu haberle birlikte, kimlerin ÖTV'siz araç alımından yararlanabileceği merak konusu oldu. Kimlere uygun fiyatlı araç satışı yapılacak, şimdi bunun araştırması yapılıyor.

otomobill-001.jpg

Daha önce de 2015 yılında devlet, benzer bir adım atmış ve ÖTV'siz araç satışını ticari araçlar için bir kereye mahsus olarak gerçekleştirmişti. Bu indirimli satışlar, özellikle ulaşım sektöründe faaliyet gösteren kişilere ve firmalara uygun araç alımı fırsatı sunmuştu. ÖTV'nin yüksek olması, birçok kişinin araçlarını sigorta ve kasko yaptıramamasına neden olmuştu. ÖTV'si yüksek olan araçlarda sigorta ve kasko işlemleri daha pahalı olmaktadır. Bu durum sürücüler için ek bir masraf anlamına gelir. Bu nedenle, ÖTV'siz araç satışının yapıldığı dönemde araç satışları 3 kat artmıştı.

otomobilll.jpg

Şu anda yapılan ÖTV'siz araç alımı, ticari araçlar için değil, markaların belirlediği 1 milyon 4 bin TL altındaki araçlar için geçerlidir. Bu fırsatı değerlendirmek isteyenler, araç bayilerinde uzun kuyruklar oluşturmuşlardır.