Euro 36,97 %-0,04
Dolar 34,28 %0,10
Sterlin 44,38 %-0,19
Altın 3.001 %-0,85

Otomobil Fiyatlarına Düzenleme Geldi mi? Otomobil Satışları Neden Durdu?

Yıl sonu kampanyalarıyla otomobil fiyatları yükseleceğinden dolayı alımlar gerçekleştiriyordu. Otomobil fiyatları yılbaşı itibariyle artış gösterdi. Bu süreç içerisinde pahalılık yüksek orana gelmesiyle birlikte ikinci el piyasasında büyük darbe oldu. Satışların düştüğü ortam içerisinde piyasa durgunluğunun üzerine çip krizi eklenmesinden iyice darbe aldı.

Sıfır-araba-fiyatları-2021-HB.
Google News

Otomobil sektöründe artan fiyatlar, çip krizi ve vergilendirmelerle birlikte daha da büyüdü. Ayrıca benzin fiyatlarının da yükselmesi otomobil hevesi olan kişileri de geriye çekmeye başladı. Koronavirüs vakalarının artması da kişileri uzaktan çalışmaya doğru itti.

Kredi miktarlarında yüksek olmasından dolayı vatandaşları vazgeçmesine neden oluyor. Sıfır satış fiyatlarının yüksek olmasından dolayı da ikinci el fiyatlandırmaları da yüksek oluyor. Bu durgunluk sonrasında otomobil sektöründe dev darbe olarak yer alıyor.

Otomobil Sektörü Ne Zaman Düzelme Yaşayacak?

Yaşanan süreç içerisinde otomobillerin beklemesi durumunda sektörler büyük darbe alıyor. İkinci el özellikle hareket etmemesi de tetikleyen durum olarak yer alıyor. Vatandaşlar temkinli olarak yaklaşarak alacağı fiyatlandırmada zarar etmek istemiyor. Uzmanların tahminlerine göre ilerleyen zaman içerisinde piyasada hareketlilik başlayabilir.

Araç piyasasını düzenlemek adına belli düzenlemeler geleceği konuşuluyor. Bu düzenlemeler başlamasıyla birlikte fiyatlarda iyileşmede meydana gelebilir. Özellikle 2022 yılının son çeyreğinde beklenen düşüklük indirim olarak yüzde 50 gibi tutar tahmin ediliyor. Satışların olmamasından dolayı da büyük vergi kayıpları geleceğinden düzenlemeye gidilmesi olağan gözüküyor. İlerleyen zamanlarda neler olacak göreceğiz.

<