Öğrencilerin Beklediği 1611TL Yardım Hesaplara Yatmaya Başladı!

Öğrencilerin Beklediği 1611TL Yardım Hesaplara Yatmaya Başladı!

SED ödemeleriyle ilgili çocukların hangi şartları karşılaması gerektiği soruluyor. Öte yandan 1611 TL'lik ödeme açıklamasıyla birlikte bilinmeyenlere yer verildi. Bakan Derya Yanık öyle şeyler söyledi ki SED ödeme şartlarına dair merak edilenler yanıt buldu.

SED ödemelerine dair güncel olarak neler biliyoruz merak konusu haline geldi. Dolayısıyla güncel detayları sizlerle paylaşacağız. Bakan Derya Yanık'tan gelen açıklamada milyonlarca TL'nin hesaplara yatırıldığı belirtildi. Peki ya gençlerin bu ödemeden faydalanması için hangi şartları karşılaması gerekiyor? 1611 TL'lik ödemeye dair bakanlıktan "Çocuklarımızın sosyal açıdan gelişimlerine de önem veriyoruz. SED hizmetinden yararlanan çocuklarımız için sosyal, kültürel ve sportif etkinlikler düzenleyerek onların sosyalleşmelerine katkıda bulunuyoruz." açıklaması geldi.

SED Ödemesi Şartları Neler?

-Haklarında bakım tedbiri kararı verilerek sosyal hizmet kuruluşlarında bakılan ve desteklendikleri takdirde ailesi veya yakınları yanına verilebilecek çocuklar.

 

-Ekonomik yoksunluk nedeniyle, desteklenmedikleri takdirde korunmaya muhtaç duruma düşecek olanlardan haklarında bakım tedbiri kararı alınmaksızın sosyal ve ekonomik destek hizmetinden yararlandırılarak ailesi veya yakınları tarafından bakılabilecek çocuklar.

 

-Bakım tedbir kararlı iken yaş sınırlarını tamamlamaları nedeniyle, sosyal hizmet kuruluşlarından veya koruyucu aile yanından ayrılanlardan iş ve meslek edinme kursuna veya eğitimlerine devam eden veya bir iş ve meslek sahibi olamayıp desteklenmedikleri takdirde muhtaç duruma düşecek olan gençler.