Euro 37,11 %-0,09
Dolar 34,28 %0,17
Sterlin 44,56 %0,14
Altın 3.017 %0,18

Öğrencilere 550 TL'lik Aylık Burs! SSYV Burs Şartları Nelerdir?

SSYV bursuna dair çeşitli gelişmelere yer vereceğiz. Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı'nın vermiş olduğu 550 TL'lik burs hakkında neler biliyoruz? Başvuru şartlarından hangi bölümlere verileceğine kadar çeşitli detayları sizlerle paylaşacağız. İşte bursa dair merak edilenler...

Para Logo
Google News

Okul dönemi başlıyor ve öğrenciler burs alabilmek adına çeşitli yerlere başvurular gerçekleştiriyor. Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı'nın vermiş olduğu burs hakkında çeşitli ifadelere yer vereceğiz. Öte yandan burs ile ilgili merak edilenler de yanıt bulacak. Peki ya kimler başvuru yapabilir? Hangi bölümler için öğrenci bursu veriliyor? SSYV bursuna dair güncel gelişmeler ve çok daha fazlası haberimizde yerini alacak.

Burs Müjdesi Şaşırttı!

Burs müjdesiyle birlikte çeşitli bölümlerde okuyan lisans öğrencilerine ödeme yapılacak. 9 ay boyunca aylık 550 TL'lik burs verileceği belirtildi. Güncel gelişmelerle birlikte merak edilenler yanıt buluyor.

SSYV Bursu Şartları Neler?

Öncelikle  Tıp, Eczacılık, Hemşirelik, Diş Hekimliği ve Sağlık Bilimleri Fakültelerinde 2. sınıf ve üzerinde okumanız gerekiyor.

SSYV bursu alabilmek için:

  • T.C vatandaşı olmak
  • Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı olmak
  • Maddi imkandan yoksun olmak
  • Ailenin mal varlığı ve gelir durumuna göre maddi desteğe ihtiyacı olmak
  • Kazanç getiren herhangi bir işte çalışmamak
  • Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) dışında başka bir kamu ve özel kurumdan maaş, ücret veya burs almamak şartlarını karşılamalısınız
<