Euro 36,99 %0,00
Dolar 34,28 %0,10
Sterlin 44,42 %-0,12
Altın 3.017 %-0,32

Nakdi Yardım Destekleri Ne Zaman Hesaplara Yatacak Belli Oldu! Milyonlarca Vatandaş Gün Saymaya Başladı!

Devlet, ihtiyaç sahibi vatandaşlar için yardım eli uzatmaya devam ediyor. Zorlu kış koşulları nedeniyle ihtiyaç sahibi ailelere nakdi yardımlar yapılmaya başlandı. Kış yardımları için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kapsamında yeni bir bütçe oluşturuldu. Bakan Yanık, ihtiyaç sahibi aileler için 450 milyon liralık ek kaynak hazırladıklarını açıkladı.

askeri-para-yardimi-nasil-alinir-asker-yardimi-kimler-alir-h1563515759-b775f2.
Google News

Kış yardımlarıyla ilgili flaş gelişme Bakan Derya Yanık’tan geldi. Yanık, ‘’SYDV’lerimiz için aylık düzenli bir ödeme planı oluşturduk. Bu doğrultuda ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ayni ve nakdi olarak desteklerimizi sürdüreceğiz. Vatandaşlarımızın zorlu kış koşullarından olumsuz etkilenmemeleri için 450 milyon liralık ek kaynak oluşturduk.’’ ifadelerini kullandı.

İhtiyaç Sahibi Aileler İçin Doğalgaz Desteği!

Devlet kapsamında gerçekleşen yardımlara bir yenisi daha eklendi. İlk kez başlayacak doğalgaz desteği, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bütçesiyle yurdun dört bir noktasına ulaştırılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni yılda yardımın doğalgaz faturası desteği olarak da verilebileceğini duyurmuştu. Ayrıca Erdoğan, doğalgaz yardımlarının Şubat ve Mart aylarında başlayacağını söyledi.

Elektrik Desteği de Sağlanmaya Başladı!

Doğalgaz desteğinin yanı sıra muhtaç aileler için elektrik desteği de sağlanmaya başlandı. Elektrik tüketim desteğinin ihtiyaç sahibi aileler için oluşturulan bir yardım projesi olduğu açıklandı. Elektrik tüketim desteğinden faydalanmak isteyen vatandaşlar, PTT şubelerine giderek başvuru yapabiliyorlar. Bu sayede ödedikleri elektrik faturasının bir bölümünü devlet desteği olarak geri alabilmektedirler.

 

 

<