Naci Ağbal İçin Verilen Analiz Neleri Gösteriyor?

Naci Ağbal İçin Verilen Analiz Neleri Gösteriyor?

Naci Ağbal Yabancı Analiz Yer Neler Söylüyor? Ekonomi Bakanı durum neler konuşuluyor detaylar haberimizde paylaşıldı.

Naci Ağbal ilgili Reuters Merkez Bankası yeni bir analiz yayınladı. Yapılan analize göre Ağbal uzun süre yönetim yapması halinde enflasyon ilgili hedefler gerçekleşebilir dedi. Analiz yer alan açıklamalarda çarpıcı durumlar var. Özellikle üst düzey yetkili olmasıyla birlikte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hoşuna gitmeyecek bir adım atılması gerekirse bunu söyleyebilecek biri" denmesi üzerine büyük vurgu yapılmış olması da dikkat çekiyor.

Naci Ağbal Kariyeri

Maliye Bakanlığıyla müfettiş olarak başlayarak Naci Ağbal, TMCB prensiplerine göre hareket ederek Türkiye ekonomisinin hedeflerini başarıyla tamamlayacağı konusunda umutlar bulunuyor. Gerçekleştirdiği başarılı yönetim kariyerinde de etkiler yaptı. Yaptıkları girişimlerle birlikte risk almasını bilen kişi olarak biliniyor. Türkiye ekonomisi hedeflerinin arasında yer alan istikrarı sağlaması da ön görülüyor.

Naci Ağbal Sonrası Dolar Durumu

Naci Ağbal gelmesiyle birlikte ekonominin durumunda değişiklikler meydana geldi. Berat Albayrak gitmesi beraber TL’ye dönüş sinyalleri gelmeye başladı. Şu anda faiz kararıyla birlikte TL kalmalar devam ediyor. Bu durum karşısında yılın başlangıcından beri TL değer kazanmaya devam ediyor. Dolar bu yönde düşmeye de devam etmesi ülke için önemli miktarlar olarak görülüyor. Naci Ağbal hedefi olarak enflasyonu yüzde 5 indirmek olarak biliniyor. Bu yüzden gerekli çalışmaları sürdürerek hareket ediyor.

Naci Ağbal Karşı Güven Var

 Yatırımcılar ülke ekonomilerine bakarken ekonomi yöneten kişilere de yer veriyor. Bu konuda yapmış olduğu eğitim ve hedefleri arasında yer açıklamalar da güven duyuluyor. Bu yüzden araştırmalar da bu yönde devam ettiğinde ikna kabiliyeti yüksek olma sebebiyle ve girişimleriyle yatırımcılar gelmeye başlıyor. Faiz indirimi olacak mı konusunda henüz net bilgi gelmezken bu durumun stabil seviye de kalınması gerektiği de gözüküyor. Yabancı yatırımcıları çekmek adına yapılan işlemlerde şuanda başarılı bir şekilde ilerliyor. Koronavirüs etkisinden dolayı yatırımcılar gerekli yatırım fonlarına ihtiyacı duyarken Türkiye bu konuda öncü bir şekilde ilerlemeye çalışarak güven tazeliyor.

İleride bu durum neler olacak merak ediliyor. Para politikasında reform hareketleri gelmesi gerekiyor. Aksi takdirde alınan yatırımcılar tekrar kaçma potansiyeli görülebilir. Hedefleri iyi tutan Naci Ağbal bu konuda kabineden güven sağlayacak gelişmeler de yaşanıyor.