Euro 37,13 %0,47
Dolar 34,22 %-0,13
Sterlin 44,41 %0,27
Altın 3.010 %0,62

Milyonların Beklediği Vergi İndirimi Geldi! Peki Kimler Vergi İndiriminden Yararlanabilecek?

Vergilerde yapılacak indirime ilişkin bilgiler verildi. Kurumların vergi indiriminden faydalanması için hangi şartları karşılaması gerekiyor? Pek çok kişiyi ilgilendirecek bu gelişme sonrasında vergilerde düşüş beklenmekte. İşte alınan kararla birlikte merak edilenler...

Para Logo
Google News

Belirlenen esaslarla birlikte vergilerde indirimin yapılacağı belirtiliyor. Peki indirimlerden kimler yararlanabilecek? İhracat ve üretim faaliyetinden elde edilen gelirlerde uygulanacak indirime dair çeşitli detayları paylaşacağız. Gündemdeki koruyan bu kararla ilgili bilinmeyenler de ortaya çıktı. Dolayısıyla yapılacak indirime ilişkin önemli bilgileri sizlerle paylaşıyoruz. Peki hangi indirimler yapılacak? Vergilerin türleri ve çok daha fazlası belli oldu. Özellikle de şartların paylaşıldığını belirtelim. Bazı işletmelere ilave indirim sürprizi yaşanacak.

Kurumlar Vergisi Oranında İndirim!

Yapılacak indirime dair detaylar ortaya çıktı. Kurumlar vergisi oranı 1 puan indirimli olarak uygulanacak. Dolayısıyla bu indirime ek olarak hangi şartların arandığı da merak konusu haline geldi. İlave indirimlerden de faydalanabileceği belirtiliyor.

Gerekli Belgeler Nelerdir?

Kurumların indirimlerden faydalanabilmesi için sanayi sicil belgesiyle birlikte fiilen üretim faaliyetiyle iştigal etmesi şartlarını karşılaması gerekmekte. Üstelik indirimin yanı sıra gerekli şartları karşılayan bazı işletmelerde 1 puan değerinde ilave indirim uygulanacağı belirtiliyor. Karara ilişkin daha fazla detay ve haber için internet sitemizi takip edebilirsiniz.

<