Milyonların Beklediği 2022 AGİ Zammı Belli Oldu! Resmi Açıklama Az Önce Geldi!

Milyonların Beklediği 2022 AGİ Zammı Belli Oldu! Resmi Açıklama Az Önce Geldi!

2022 yılının son dönemlerinde en çok merak edilen konuların başında olan asgari ücret zammı ile birlikte AGİ zammı olmaktadır. Milyonlarca çalışanın merakla bekledi AGİ zammı ne kadar oldu? Ne zaman belli olacak? soruları çok sık sorulmaktadır.

Ülkemizde asgari ücretle çalışan yaklaşık 6 milyon 500 bin kişi ve asgari ücret üzerinde çalışan milyonlarca kişinin Aralık ayında yapılacak olan görüşmeler sonrasında, asgari ücret zammı ve AGİ zammı merakla bekleniyor. Herhangi bir oranın açıklanmadığı toplantılar devam ederken, gündemde dolaşan bazı rakamlar çalışanları oldukça heyecanlandırmaktadır.

Yapılan 3. toplantı sonrasında açıklanan bir rakam olmazken, asgari ücrete yapılacak zam oranı tüm sigortalı çalışanları yakından ilgilendiriyor. Yapılacak zam çalışanları doğrudan ilgilendirmekle birlikte, alacağı AGİ de doğru orantılı olarak artmış olacak. 2021 yılındaki AGİ zammı yaklaşık olarak yüzde 22 olarak yapılmıştı. Bunun üzerine piyasalarda oluşan zamlardan sonra güzel bir zam oranı beklenmektedir.

Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, işveren temsilcisi ve içi temsilcilerinin birlikte gerçekleştirdiği toplantılar sonrasında herhangi bir açıklama yapılmazken, ortak zam oranı konusunda görüşmelerin hız kesmeden devam ettiği belirtilmiştir. Her iki tarafın da ortak noktada buluşması an meselesi.

3. toplantı tamamlandı ve son toplantı olarak Pazartesi günü net bir zam oranı açıklanacağı belirtilmektedir. Toplantıların bitmesinden sonra Ocak ayındaki maaşlara yansımama ihtimali de bulunuyor. Ancak Şubat ayında hesaba yatan maaşlara da farklar yansıtılacaktır. Bu durumla geçen sene de karşı karşıya kalınmıştır. Aradaki fark bir sonraki maaşta hesaplara yansıyacaktır.

AGİ ödemeleri bekar kişilere farklı olarak, evli ve çocuğu olmayanlara ayrı, evli ve çocuk sayısına göre de farklılık göstermektedir. AGİ ödemesi asgari ücret belli olduktan sonra maaşlara otomatik olarak yansıyacaktır. Herhangi bir ayrı ödeme olarak yansımayacaktır. Ancak bu durum bazı özel şirketlerin maaş politikalarına göre değişkenlik göstermektedir. AGİ ödemeleri bazı şirketlerde ayrı ödeme olarak yansıtılmaktadır.