Milyonlarca Vatandaşa Erken Emeklilik Haberi Verildi! 3600 Günden 50 Yaşında Emeklilik

Milyonlarca Vatandaşa Erken Emeklilik Haberi Verildi! 3600 Günden 50 Yaşında Emeklilik

Pek çok kişi emekli olmayı istiyor. 3600 günden 50'li yaşlarda emeklilik için prim borçlanmasının öneminden bahsedeceğiz. Erkek ve kadınların emekli olabilmesi adına neler yapması gerekmekte? SGK'dan gelen açıklamada milyonlarca SSK ve Bağ-Kur'lu emeklilik müjdesi ile karşılaştı.

Erkek kadın fark etmeksizin milyonlarca emekli adayı nasıl emekli maaşı alacağını merak ediyor. Pek çok kişi yaş beklemekte ve erken yaşta emekli olmayı istemekte. Ancak bunun için çeşitli yöntemlere başvurmak gerekebilir. 50'li yaşlarda 3600 günden emekli olmayı düşünenlerin denemesi gereken  bu yöntemlerden biri ise borçlanmaya dayalı. Prim borçlanması ile kadın ve erkeklerin emeklilik yaşı düşüyor. Emeklilik için tam olarak ne gerekiyor? Prim borçlanması hakkında bilinmeyenler...

Prim Borçlanması İle Emeklilik

Prim borçlanması erkeklerde askerlik üzerine oluyor. Askerlik yaptığınız sürenin prim borçlanması ile ilişkilendirilmesi neticesinde yaşınızdan düşülüyor. Bu noktada emeklilik yaşınızın aşağı çekilmesi çok önemli. Kadınlarda ise durum biraz daha farklı. SGK'nın yaptığı açıklamalara bakacak olursak bu konuda çok fazla detay bulunuyor.

Kadınlarda Doğum Borçlanması

Kadın çalışanlar, sahip oldukları her çocuk için 2 yıllık prim borçlanabilirler. Toplamda ise 3 çocuk için geçerli olan bu şart, 6 yıllık prim borçlanmasına kadar çıkabilmektedir. Emeklilik yaşınızın düşürülmesini istiyorsanız emekli olabilmek adına pek çok yöntem sizleri bekliyor. Üstelik SSK ve Bağ-Kur'lu vatandaşların bunları uygulayabileceğini belirtelim.