Milyonlarca Emekliye Üzücü Haber! Yeni Zamdan Faydalanamayabilirler

Milyonlarca Emekliye Üzücü Haber! Yeni Zamdan Faydalanamayabilirler

Emekli maaş zammına dair bazı ifadelere yer verildi. Uzmanlardan gelen açıklama doğrultusunda maaş konusunda bizleri neler beklemekte? 3500 TL olan taban maaş sabit mi kalacak? Öte yandan emekli maaş hesaplamasının asgarisi üzerinden bazı ifadelere yer verildi. 2023 emekli maaşı hakkında neler biliniyor?

Emekli maaş zammına ilişkin büyük bekleyiş sürüyor. Pek çok kişinin yakından takip ettiği detaylarla birlikte bilinmeyenler ortaya çıktı. Öyle ki en düşük emekli maaşı 3500 TL olarak güncellenirken, 2023 Ocak ayından itibaren yeni zamlı maaş açıklanacak. Ancak bu konuda netleştirilmeyen bazı durumlar var. Her ne kadar Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan zam konusunda kararlı açıklamalar gelse de bazı emekliler yeni zamdan faydalanamayacak mı? Bu noktada uzmanlardan gelen açıklama dikkatleri üzerine çekti.

Emekli Taban Maaş Artmayacak mı?

Uzmanlardan gelen açıklama doğrultusunda emekli maaşı ile ilgili bilinmeyenler tek tek ortaya çıkıyor. Açıklamada ise Ocak zammı için enteresan bir bilgi paylaşmak istiyorum. Ocak ayında şu anki veriler enflasyon farkının yüzde 18 olacağını söylüyor. Emekli maaş zamları hesaplanırken 3 bin 500 lirayı değil 2 bin 900 lirayı baz alarak güncelleniyor. Bu hesaplama ile maaşlar 3 bin 500 liranın altında kalıyor. Yani Türkiye’de şu an belki de sayısı milyonlara ulaşan emekliler asgari emekli tabanı değiştirilmezse Ocak ayında beş kuruş zam alamayacak.” ifadesine yer verildi. Dolayısıyla önümüzdeki aylarda nasıl bir zam yapılacağı araştırılıyor. Güncel detayları sizlerle paylaşmayı sürdürüyoruz.