Meslek Lisesi Öğrencileri Artık Asgari Ücretin Yarısını Alacak! Resmi Açıklama Geldi!

Meslek Lisesi Öğrencileri Artık Asgari Ücretin Yarısını Alacak! Resmi Açıklama Geldi!

Meslek lisesi öğrencilerinin de katılımıyla mesleki eğitim merkezlerinde üretim yapılıyor. Yapılan bu üretimle birlikte milyon TL'lik kârlar söz konusu. Peki öğrenciler ne kadar maaş alıyor? Ödemelerin bir kısmı öğrencilere bir kısmı ise öğretmenlere yapılacak. 2022 yılı meslek lisesi öğrencisi maaşları belli oldu.

2021 yılında meslek lisesi öğrencilerinin de katılımıyla büyük bir üretim havuzu oluşturuldu. Yapılan üretimlerle birlikte 700 milyon TL'lik gelir elde edildi. Hal böyle olunca mesleki eğitimdeki gelişmelerin önümüzdeki sene artması bekleniyor. Meslek lisesi öğrencileri ne kadar ödeme alacak?

Mesleki Eğitimler Hız Kazandı

Meslek eğitimleri sayesinde hem nitelikli eleman yetiştiriliyor hem de üretime katkı sağlanıyor. 700 milyon TL'lik gelirin öğrencilere 42 milyon TL ödenirken öğretmenlere ise 68 milyon TL'lik ödeme yapıldı. Gelecek yıl hedefi ise açıklandı. Üretim kapasitesinin iyice artması ve çok daha fazla gelir elde edilmesi planlanacak. Tüm bu gelişmeler ışığında meslek lisesi öğrencilerinin kazançları da yükselecek.

Öğrencilere Ne Kadar Ödenecek?

Meslek lisesi öğrencilerine yapılacak ödemenin 1400 TL olacağı belirtildi. Mesleki Eğitim Merkezi'ne kayıtlı olan ve üretime katkıda bulunan öğrencilerin aylık kazancı açıklanmış oldu. Kalfaların alacağı ücret ise 2000 TL olarak güncellendi. Dolayısıyla 2022 yılındaki üretim için beklentiler 1,5 milyar TL'lik bir geliri gösteriyor. Üretime verilen ağırlığın artması ülke ekonomisine de olumlu yansıyacaktır.