Merkez Bankası'ndan Kritik Faiz İndirimi Açıklaması Geldi!

Merkez Bankası'ndan Kritik Faiz İndirimi Açıklaması Geldi!

Son zamanlarda yer alan faiz indirimi açıklamaları sonrasında ciddi bir şekilde döviz kuru şoku yaşandı. Bu durumun yaşanması ekonomik dengelerin de kötüye gitmesine neden oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kararlı bir şekilde faiz indirimi gidilmesi gerektiği söylenerek gözlere TCMB’ye çevrildi. Detaylar haberimizde.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı faiz indirimi açıklaması merakla beklenen konular içerisinde yer aldı. Ekonomik dengelerin değişebileceği karar sonrasında söylentilere göre faiz indirimi sağlanmayacağı yönünde hareket ediyor. Hatta burada 2022 yılının ilk yarısına kadar bu tür indirimler olmayacağı ekonomik denge sağlanana kadar bu sürecin devam edileceği söylenenler arasında.

Karar Aşaması 16 Aralık da Yer Alacak

TCMB Başkanı toplantısını 16 Aralık tarihinde gerçekleştirecek. Yerli ve yabancı yatırımcıların geleceği toplantı içerisinde merakla beklenen faiz açıklaması yapılacak. Güçlü söylentilerin olmasıyla birlikte 2022 yılının ilk yarısına kadar faiz indirimi yapılmayacağı yönünde ilerliyor.

Ekonomistler bu durumun böyle kalması gerektiği söylüyor. Eğer faiz indirimi yapılırsa doların 15 TL’den daha fazla boyuta gelebileceği yönünde yer alıyor. Döviz kurlarının tekrar dalgalanması da vatandaşın bütçesini de büyük oranda etkileyecek. İlerleyen zamanlar içerisinde net bir şekilde göreceğiz.