Euro 36,99 %0,08
Dolar 34,24 %-0,02
Sterlin 44,46 %0,06
Altın 3.024 %-0,10

Merkez Bankası Faiz Oranlarını Düşürdü Ama Bankalar Daha da Yükseltti!

Kredi çekmek isteyenler bankaların kredi faizlerini artırmasıyla şok oldu. Merkez Bankası'nın düşürdüğü faize rağmen bankalarda aksine yükseliş yaşandı. Peki ihtiyaç kredileri neden bu kadar yüksek faizden işlem görüyor? Devlet ve özel bankalarda durumlar aynı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan bir açıklama bekleniyor.

merkez bankası
Google News

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın yapmış olduğu faiz indirimi sonrasında gözler bankalardaydı. 100 bazlık düşüşle beraber %14'e düşen faizler bankalara pek de yansımamışa benziyor. Çeşitli ticari krediler ve konut kredilerinin bir kısmı hariç faizlerde düşüş gözlemlenmedi. Üstelik devlet bankalarında da faiz artışı gözlemleniyor. Peki faizler artmaya devam mı edecek? Bankalardaki şok artış gözler önüne serildi. Faizlerin artmasına ilişkin kimden açıklama gelecek? İşte merakla beklenen faiz yükselişinde devlet bankalarının tutumu...

Faizler Gittikçe Artıyor!

Devlet ve özel bankalardaki faiz artışı gözler önüne serildi. İhtiyaç kredisi çekmek isteyenleri Vakıfbank ve Halkbank faizleri karşıladı. Neden bu kadar yüksek bir faiz talep edildiği konusunda anlam verilemiyor. Merkez Bankası'nın konuyla ilgili bir müdahalesi veya açıklaması olur mu bilinmemekte.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ne Diyecek?

Bankalardaki faiz artışına ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması bekleniyor. En klasik kredi türü olan ihtiyaç kredisinde dahi faiz düşüşü yaşanmadı. Bankaların bu hamlesi karşısında bir açıklama yapılması iyi olacak. Vatandaşlar yetkililerden cevap bekliyor. Kısıtlı faiz indirimi büyük tepki çekti.

<