Memur ve Emeklilerinin Beklediği Ara Zam İçin Tarih Verildi! Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıklama Yapacak!

Memur ve Emeklilerinin Beklediği Ara Zam İçin Tarih Verildi! Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıklama Yapacak!

Memur ve emeklilerin alacağı yeni maaşa ilişkin zam açıklaması geldi mi? Ara zamla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları büyük öneme sahip. Üstelik yüzdelik açlık zam yapılacağının yanı sıra tarih bilgisi de verildi. Detaylarıyla birlikte memur ve emeklilerin yeni maaşları hakkında gelişmeler...

Memur ve emekliler verilmesi planlanan ara zamma dair çeşitli detaylar paylaşıldı. Temmuz ayı itibarıyla Haziran ayı enflasyonuna bağlı olarak bir zam verilmesi planlanıyordu. Asgari ücretin 5500 TL olmasından sonra sıra memur ve emeklilere geldi. Peki ya yüzde kaçlık bir zam bekleniyor? Memur emeklilerinin alacağı fazladan ödeme dikkat çekmeye başladı.

Memura %7 Fazladan Zam Yapılacak!

Memurlar, enflasyon farkıyla beraber Toplu İş Sözleşmesi detaylarına göre %7'lik zammı hak etti bile. Bunun yanı sıra yüzde kaçlık genel zam yapılacağı ise merak konusu oldu. Emeklilerle birlikte memurların maaşında da artış yaşanacak. Dolayısıyla yüzde kaç zam yapılacağı yakında belli olacak.

4 Temmuz Pazartesi Açıklanacak!

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 4 Temmuz 2022 tarihi itibarıyla yüzde kaçlık zam yapılacağı açıklanacak. En azından beklentilerin bu şekilde olduğunu vurgulayalım. Bakalım memur ve emeklileri neler bekliyor?