Memur ve Emekli Memurlara Ek Zam Talebine Olumlu Cevap Geldi! Memur ve Emekli Memurlar Ne Kadar Ek Zam Alacak?

Memur ve Emekli Memurlara Ek Zam Talebine Olumlu Cevap Geldi! Memur ve Emekli Memurlar Ne Kadar Ek Zam Alacak?

Memur ve Emekli Memurlara Ek Zam Talebine Olumlu Cevap Geldi! Memur ve Emekli Memurlar Ne Kadar Ek Zam Alacak?

Memur ve emekli memurların Aralık ayı enflasyon verilerinin açıklanmasıyla birlikte 2023 yılının ilk 6 ayında alacakları zam oranı netleşti. Enflasyon farkıyla yüzde 16,47'lik zamda milyonlar tırmıklarken, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın hükümete seslenerek "ek zam" istedi. Sosyal yardımlardan yüzde 10'luk pay talebi nedeniyle şimdi gözler Ankara'da.

Aralık ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte 2023 yılında milyonlarca SGK üyesi, Bağ-Kur üyesi, emekli sandığı üyesi ve memurun maaşlarına yapılan zamlar netleşti. Buna göre SGK ve Bağ-kur üyelerinde 6 aylık enflasyon farkı nedeniyle yüzde 15,39 olurken, memurlarda bu oran yüzde 16,47 olarak hesaplandı. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, tarihlerin açıklanmasının ardından netleşen fiyatları değerlendirerek ek zam talebinde bulundu. Ali Yalçın, hükümete başvurarak ek maaş zammı talep etti.

MEMUR-SEN'DEN KİRA BELGESİ

Yalçın, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) Aralık ayı enflasyonunu yüzde 1,18, yıllık enflasyonu ise yüzde 64,27 olarak açıkladığını hatırlattı.

"Enflasyon farkı yüzde 7,84 olup, yüzde 8'lik toplu iş sözleşmesi zammında memur/emekli maaşlarına yansıyacak oran yüzde 16,47 olarak belirlendi." Yalçın, küresel ekonomik krizin yol açtığı enflasyonist durumdan kamu çalışanlarını korumak için 2022 yılında maaş ve ücretlere toplam yüzde 87 zam yapıldığını ve B. muafiyet gibi çalışma hayatına yönelik çok önemli adımların atıldığını hatırlattı. gelir vergisinden, sözleşmeli personel alımından ve ek plaka düzenlemesinden.

MEMUR VE EMEKLİ MEMURLAR İÇİN EK TALEP

“Asgari ücretin meşru beklentileri karşılayacak şekilde yükseltilmesi, sabit geliri koruma iradesinin önemli bir ifadesidir. 2023'ün ilk müjdesi 2022'de kararlı irade. “Kamu görevlilerimiz tarafından ek maaş artışları sürdürülmeli yüzde 16,47 zam verilmeli, memur/emeklilerimizi rahatlatacak ve unutulmayacak.”

MEMUR SERVET PAYI GÜNDEMDE

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada, Türkiye'nin gelir ve zenginliğini başta işçiler olmak üzere milletin her kesimine sunmaya kararlı olduklarını belirterek, memur sayılarının artırılması için de çalıştıklarını bildirdi. ve emeklilik yardımları bu yaklaşımla ilgilenecektir.

Bu kapsamda Ocak ayından itibaren memur ve emekli maaşlarına enflasyon farkı ve toplu iş sözleşmesi zammı ile birlikte destek verilmesi bekleniyor. Yüzde 10'luk sosyal yardım payının masada olduğu söyleniyor. Artık gözler işletme yönetiminden gelecek açıklamaya çevrildi.