Euro 36,94 %-0,13
Dolar 34,27 %0,07
Sterlin 44,43 %-0,08
Altın 3.029 %0,06

Memur ve Emekli Maaşlarına Yüzde 30 Zam Geldi! Bu Aydan İtibaren Başlıyor!

Memur ve emekli maaşları için kötü haber geldi. Planlanan zamlar, 15 Ocak tarihine yetişmedi. TBMM Genel Kurulu, emekli ve memur ek zam görüşmelerinde kanun teklifini yasalaştırabilmek için yoğun mesai harcamıştı.

memura_ve_emekliye_yapilacak_zam_gozuktu_h71334_ad7b7.
Google News

Genel Kurul, Çarşamba gün 18 maddelik kanun teklifini ek mesai yaparak kabul etmişti. Fakat memur ve emekli maaş zammı, ‘’toplantı yeter sayısı’’ oluşmadığından dolayı ertelenmek zorunda kaldı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan CNN Türk muhabiri Duygu Ayaz Bayram, ‘’Milyonlarca emekli ve memurun gözü yapılacak ek zam haberindeydi. Ayın 15’inde maaş alan memurlar, zamların Ocak ayındaki maaşlara yansıyıp yansımayacağını merak ediyordu.’’ dedi.

Zamlı Maaşlar Bu Ay Yatırılacak!

Genel Kurul’da toplantı yeter sayısına ulaşılamadığı için ek zam görüşmesi Salı gününe ertelenmiş oldu. Memurlar, maaşlarını zamsız alacaklar. Fakt Salı gün teklif yasalaştıktan sonra maaşlarda ek zam uygulanacak. Memurlar ve emekliler, 15’inde zamsız maaş alacaklar fakat Ocak ayı içerisinde zam farkları maaşlara yansıtılacak.

Emekli ve Memur Maaşlarına Ne Kadar Zam Yapılacak?

Yeni yılla birlikte en düşük emekli maaşının 2500 liraya çıkması, 1 milyon 265 bin emeklinin yüzünü güldürdü. Ayrıca 17 Ocak tarihinden itibaren SSK, Bağ-Kur ve tarım emeklilerine yüzde 25.5 oranında zam uygulanacak. Bu düzenlemeye göre aylığı 2500 liranın altında kalan emeklilerin maaşı bu tutara tamamlanacak. Memurlar için de uygulanacak zammın yüzde 30.95 oranında olması, toplam zam miktarını 13.7 milyar liraya yükseltti.

 

<