Euro 37,16 %0,05
Dolar 34,28 %0,16
Sterlin 44,48 %-0,05
Altın 3.013 %0,08

Memur Maaşına Rekor Zam! Temmuz'da Maaşlar Kaç TL Olacak?

Memur maaşıyla ilgili güncel gelişmelere yer verildi. Memurlar aylık ne kadar ödeme alacak? En düşük memur maaşı için rekor zam geliyor. Enflasyon verileri açıklandı ve emeklilerin de ne kadar alacağı belli olacak. Söz konusu gelişmeyle birlikte Temmuz'daki büyük zamma dair bilgiler veriyoruz.

Para Logo
Google News

Memurlar, bir süredir maaş zammını bekliyor. Özellikle de artan enflasyonla birlikte alım gücü iyice düşmüş vaziyette. Söz konusu gelişmelerle birlikte memura ne kadar zam yapılacak merak konusu haline geldi. Üstelik enflasyonla birlikte emeklilerin alacağı ödemeler de değişiyor.

En Düşük %35'lik Zam!

Emeklilerin alacağı en düşük zammın %35 olacağı belirtiliyor. Enflasyon rakamlarına göre belirlenen bu veriyle birlikte memurların ne kadar alacağı merak ediliyor. Çünkü söz konusu zamla birlikte memur maaşının en düşük hali rekor seviyeye ulaşacak.

En Düşük 9000 TL Olur mu?

Memur maaşının %40'lık zam sonrasında en düşük 9000 TL olabileceği belirtiliyor. Hatta bu seviyenin de üzerine çıkması muhtemel gözükmekte. Ayrıca maaş zamları için Temmuz ayını bekleyeceğiz. Haziran ayı enflasyonu açıklanmadan yeni bir maaş zammı olmayacak. Vatandaşın beklentisi %40'ın da üzerinde fakat yakın zamanda bunun belli olacağını belirtelim.

<