Memur Emeklilerine Resmi Açıklama Geldi! Memur Emeklisine Büyük Zam Geldi!

Memur Emeklilerine Resmi Açıklama Geldi! Memur Emeklisine Büyük Zam Geldi!

Bir çok emeli alacak! Tamı tamına 36 bin TL artı olacak, maaşlara en az 1000 TL zam gelecek! işte yeni tablo; Bir çok emekli vatandaş 3600 ek gösterge konusunda bekle işine devam etmekte. 3600 ek gösterge hem memur emeklisini yakından ilgilendiriyor hem de memurları.

Kasım aynında başlayacak olması beklenen komisyon çalışmaları heyecan ile beklenmekteyken gösterge sonrasında neler olacak olduğu merak konusu oldu. Memur emeklisi ek gösterge sayesinde adeta ihya olacak. En az 30.000 TL`lik ikramiye artışı alacak olan memur emeklisi 30 sene senelik hizmeti olması halindeyse 35.000 TL ikramiye artışına kavuşacaklar. Maaşlarda en az 1000 TL`lik bir artış gözlenecek. Ek gösterge düzenlemesi şimdilik polis, öğretmen, hemşire ve de din görevlileri için geçerlidir. Fakat kapsamının genişlemesi üzerinde durulmakta.
 

Ek Gösterge!
Bir çok memur emeklisi ve memur için son zamanlarda heyecanlı bekleyiş devam etmekte. Özellikleyse 3600 ek gösterge konusunda hükümetin söz vermesi sonrasında yaşanacak gelişmeler yakından takip edilmekte. 3600 ek gösterge konusunda görüşmeler kasım ayında başlayacak. Ek gösterge düzenlemesi ilk etapta polis, öğretmen, din görevlisi, hemşire maaşlarını kapsayacaktır. Fakat komisyonun yapacak olduğu görüşmeler sonrasında bu kapsamın genişleme ihtimali üzerinde durulmakta.

 

30 Senelik Hizmet!
3600 ek gösterge düzenlemesinin aslında pek çok emekli ikramiyelerini yakından ilgilendirmekte. Gösterge düzenlemesinin yapılması ile beraber 25 yıllık bir hizmeti bulunmuş memurun emekli ikramiyesinde ise 30.000 TL'lik bir artış olacağı söz konusu. 30 senelik hizmeti bulunmakta olan memurun ise ikramiyesi 36.000 TL artacak. Yanı memur emeklisi düzenlemeden payını alacak.

Emekli ikramiyeleriyle birlikte emekli maaşları ve memur maaşları da 3600 ek gösterge düzenlemesi sonrasında artış gösterecek. Memur emeklisinin maaşında en az 1000 TL artış beklenmekteyken aynı şekilde çalışan memurların maaşlarında da artış olacak olduğu belirlendi. Gösterge düzenlemesinin hemşire, polis, öğretmen ve de din görevlileri gibi meslek gruplarını ilgilendirmekte. Emekli aylıkları ve de ikramiyelerde %20 ve %25 civarında artış sağlayacak olan düzenlemenin hayata geçmesi ile beraber özellikle kamu çalışanları bayram edecek gibi görünmekte.